Antena 3 CNN Actualitate Inedit Unii oameni se nasc cu aceste mici găuri deasupra urechilor. Care este explicaţia specialiştilor

Unii oameni se nasc cu aceste mici găuri deasupra urechilor. Care este explicaţia specialiştilor

Unii oameni se nasc cu aceste mici găuri deasupra urechilor. Care este explicaţia specialiştilor
Sursa foto: Foto: Business Insider
20 Noi 2016   •   17:28

Un mic procent dintre oameni se nasc cu o gaură mică, greu vizibilă deasupra urechilor. Nu, nu este vorba nici de oameni-peşte şi nici de extratereştri. Ci de o anumită malformaţie congenitală numită sinus preauricular.

În Marea Britanie, doar unu la sută dintre oameni suferă de această malformaţie, în timp ce în SUA este şi mai redusă, iar în Asia şi în unele părţi din Africa, în jur de patru spre 10% dintre oameni pot fi afectaţi. 

Sinusul preauricular este, tehnic, un defect ereditar din naştere, care a fost documentat prima dată de Van Heusinger, în 1864. De obicei se găseşte doar la o ureche, dar 50% dintre cei afectaţi o au la ambele urechi. 

Biologul Neil Shubin a explicat pentru Business Insider că aceste găuri ar putea fi o urmă a unor branhii de peşte. Însă, spune specialistul că nu sunt motive de îngrijorare. Deşi ar putea fi legat de alte lucruri, nu vor cauza probleme. În cazul în care sunt infectate, ele pot fi tratate cu antibiotice.
 

×
Subiecte în articol: malformatie
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close