x close

Unul dintre marele mistere de după cutremurul din '77. Cine a fost tânărul scos de Ceaușescu de sub dărâmături după 11 zile

de D.G.    |    05 Mar 2020   •   20:04
Unul dintre marele mistere de după cutremurul din '77. Cine a fost tânărul scos de Ceaușescu de sub dărâmături după 11 zile 817

La 11 zile după cutremurul din 4 martie 1977, Sorin Crainic Ivan, un tânăr de 19 ani, este scos, viu, de sub dărâmăturile Blocului ”Continental”, de pe Colonadelor, acolo unde Toma Caragiu și-a pierdut viața.

Mama sa se rugase de cuplul Nicolae și Elena Ceaușescu, ”Scânteia” a prezentat ample materiale despre miracol. Alții zic, și azi, că băiatul se afla la furat...Unul dintre marele mistere de după seism    

În 1977, Sorin Crainic Ivan avea 19 primăveri. Domicilia în cartierul bucureștean Drumul Taberei, teminase școala profesională se băgase, cu simbrie, la ”Electromagnetica”. În seara de 4 martie a purces spre barul de la ”Continental”, unde avea un prieten picol. Pe acolo tocmai trecuse marele Toma Caragiu, ce viețuia la etajul al doilea, chiar deasupra, și luase două sticle de apă minerală și niște țigări, așteptându-l pe Andu Bocăneț.

Au stat la masă, au sporovăit. Barul era la subsolul clădirii de pe ”Colonadelor 3”, aproape de Biserica Rusă și de Ambasada Republicii Socialiste Cehoslovacia, la ”coda calului”, la Universitate.

Puțin după ora 21.20 au auzit un huruit infernal. Cutremur! Lumina s-a stins pe loc, cei care au apucat s-au îndreptat spre ieșire. Logic, nimeni n-a nimerit ușa. Când s-a făcut liniște, Crainic a dat să se ridice în picioare, în întuneric. S-a lovit de niște bârne de lemn.

lădirea de deasupra sa, mai exact casa scărilor și câteva etaje, se prăbușiseră. Planșeul care-i era, în același timp, și sarcofag dar și adăpost, avea un metru și jumătate!!!

Continuarea. pe A1.

Citeşte mai multe despre:

nicolae ceausescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati