Antena 3 CNN Actualitate Inedit Viața nebună a fiicei lui Rasputin. Cum a reușit să scape de furia bolșevicilor

Viața nebună a fiicei lui Rasputin. Cum a reușit să scape de furia bolșevicilor

Viața nebună a fiicei lui Rasputin. Cum a reușit să scape de furia bolșevicilor
23 Noi 2016   •   16:53

Tatăl său a fost una dintre cele mai controversate figuri din istoria modernă. Când era mică, se juca în fiecare zi cu fiicele familiei Romanov. Și când totul s-a prăbușit în Rusia, a fugit în Statele Unite.

Maria Rasputin s-a născut într-un sătuc uitat de lume, în 1898 sau 1899. După ce tatăl său a devenit o piesă de bază la curtea imperială, Maria a ajuns în anturajul familiei Romanov, alături de fiicele Țarului Nicolae al II-lea.

Olga, Tatiana, Maria și Anastasia erau bine educate, o sursă inepuizabilă de povești pentru Maria. Și astfel, fiica ”călugărului nebun” a ajuns și ea un membru al familiei Romanov. Anastasia ținea atât de mult la ea încât a ajutat-o să fugă, după moartea lui Rasputin și cu puțin înainte ca întreaga familie Romanov să fie ucisă de bolșevici.

Evenimentele din acea perioadă sunt ușor neclare, dar este cert că Maria a fugit din Rusia și s-a măritat cu Boris Soloviev.

Maria trebuia să se întrețină singură, dar nu prea știa să facă nimic util. Așa că s-a folosit de singurul bun de preț pe care îl avea: numele său.

A ajuns dansatoare într-un cabaret, însă nu prea știa să danseze. A învățat cât de bine a putut și a pus în scenă un moment care amintea de moartea tatălui său.

În 1929 s-a alăturat unei trupe de circ și a devenit îmblânzitoare de lei. Abia după aceea cariera sa a cunoscut un salt fenomenal.

A ajuns într-o trupă de circ din Statele Unite și a avut reprezentații în numeroase orașe, până în 1935 când s-a retras, după ce a fost rănită de un urs.

Americanii au vrut să o deporteze, dar s-a măritat cu un fost militar rus și a obținut cetățenia americană, în 1946.

A lucrat în timpul războiului pe diverse șantiere, apoi din 1955 s-a angajat la diverse spitale.

În 1968 a afirmat că are puteri paranormale, fără prea mare succes însă.

S-a stins în 1977, într-un cartier de imigranți ruși din Los Angeles, lăsând în urmă două fiice și mai mulți nepoți.

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close