O violonistă și-a uitat într-un tren vioara Stradivarius. Ce surpriză a avut când a încercat să o recupereze

de A.M.P    |    08 Ian 2016   •   08:31
O violonistă și-a uitat într-un tren vioara Stradivarius. Ce surpriză a avut când a încercat să o recupereze Foto:pixabay.com
O tânără violonistă care își uitase vioara Stradivarius într-un tren regional german și-a recuperat în cele din urmă instrumentul, a anunțat joi poliția germană, preluată de AFP.

Marți, atunci când a coborât din trenul care făcea legătura între Mannheim și Saarbruken (sud-vest), tânăra muziciană și-a uitat prețiosul instrument în compartimentul de bagaje al vagonului, relatează poliția federală într-un comunicat. Avertizați de aceasta, funcționarii au început să caute obiectul fabricat în 1727 în atelierul lui Stradivarius, a cărui valoare este estimată la 2,4 milioane de euro.

Trenul care venea de la Mannhein și-a continuat drumul spre Saarbruken, însă vagonul în care călătorise tânăra a fost atașat la un alt tren care se întorcea la Mannheim.

"Cu un minut înainte de plecarea trenului a fost găsită cutia viorii în ultimul compartiment al vagonului, iar muziciana a recuperat-o, după ce s-a convins că este într-adevăr obiectul pierdut", a precizat poliția.

În lume există în prezent circa 550 de instrumente, din totalul de 1.100 fabricate de celebrul lutier din Cremona (Italia). Recunoscute pentru sunetul lor deosebit, ele se vând uneori cu câteva milioane de dolari. Unul dintre ele, numit "Lady Blunt", fabricat în 1721, a fost adjudecat la Londra cu 11 milioane de euro în 2011, în cadrul unor licitații organizate în beneficiul victimelor tsunami-ului din Japonia. Circa 20 de instrumente produse de Antonio Stradivari au fost furate, nefiind găsite până în prezent.

 

Parteneri
x close