Vlad a auzit telefonul sunând și nu înțelegea ce se întâmplă. S-a uitat și a văzut că era un test de la RO-ALERT. S-a liniștit, doar că după câteva minute, mobilul a sunat din nou

27 Iul 2019   •   00:29
Vlad a auzit telefonul sunând și nu înțelegea ce se întâmplă. S-a uitat și a văzut că era un test de la RO-ALERT. S-a liniștit, doar că după câteva minute, mobilul a sunat din nou Foto: Pixabay.com

Vlad a auzit vineri telefonul sunând și nu înțelegea ce se întâmplă. S-a uitat și a văzut că era un test de la RO-ALERT.

S-a liniștit, doar că după câteva minute, mobilul a sunat din nou. S-a panicat maxim.

Doar că surpriză. Era tot un mesaj de la RO-ALERT doar că de data aceasta diferit. Nu înțelegea ce se întâmplă, dar apoi a aflat. 

„În cursul acestei dimineți, în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT către populație, în mai multe zone din țară, au fost sesizate atât cazuri de primire multiplă a respectivului mesaj, cât și de modificare a textului transmis (separare cuvinte, introducerea literelor „ro” în corpul textului).

Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vă asigură că aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situații de urgență reală.

Perioada alocată testelor este până la data de 30 iulie, iar în cazul persistenței unor erori aceasta ar putea fi prelungită, urmând a comunica public intervalul alocat verificării Sistemului RO-ALERT.

Suntem conștienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT!

Dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență reale. 

Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgență 112 pentru a semnala eventuale deficiențe ale Sistemului RO-ALERT.

Asigurăm cetățenii că toate aspectele sesizate vor fi analizate de specialiștii angrenați în tot acest proces, urmând ca disfuncționalitățile să fie remediate în timpul cel mai scurt posibil!”, a anunțat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe pagina sa de Facebook. 

Parteneri
x close