Antena 3 CNN Actualitate Inedit Vrei ca numele tău să zboare spre planeta Marte? Intră aici să vezi ce trebuie să faci

Vrei ca numele tău să zboare spre planeta Marte? Intră aici să vezi ce trebuie să faci

Vrei ca numele tău să zboare spre planeta Marte? Intră aici să vezi ce trebuie să faci
Sursa foto: Foto: www.nasa.gov
de S.T.    |    22 Aug 2015   •   18:41

NASA a invitat publicul să-și înscrie numele pentru ca acesta să zboare spre planeta Marte la bordul următoarei nave a agenției spațiale americane cu lansarea către Planeta Roșie în anul 2016, informează mashable.com.

Toate numele depuse înainte de 8 septembrie vor fi transportate spre Marte într-un microcip de silicon la bordul sondei InSight.

Un fan al zborurilor cosmice sprijină deja programul. "Este un mod distractiv de a capta interesul publicului pentru explorarea spațiului", a declarat pentru Mashable actorul William Shatner, imaginea culturală care îl portretizează pe căpitanul James T. Kirk din serialul "Star Trek".

Aceasta nu este prima dată când o misiune NASA poartă nume ale locuitorilor Terrei în zborul său în spațiu. Nava "New Horizons", care a zburat recent spre Pluto, fiind lansată în spațiu în 2006, a purtat cu sine peste 430.000 de nume spre planeta pitică. Oamenii de știință de la NASA văd misiunea sondei Insight pe Marte ca parte a drumului spre această planetă. InSight este proiectat să examineze interiorul planetei Marte pentru a cunoaște mai multe despre componența planetei și a ajuta cercetătorii de pe Pământ să afle mai multe despre modul în care s-au format planetele stâncoase ale sistemului solar, a spus NASA.

De asemenea, sonda este echipată cu un seismograf pentru măsurarea cutremurelor de pe Marte.

Pentru ca nume ale locuitorilor de pe Terra să plece în această călătorie spre Marte trebuie completat un formular accesabil pe site-ul agenției spațiale americane, menționează mashable.com.

Intră AICI pentru ca numele tău să plece spre Marte.

×
Subiecte în articol: NASA Marte nume sonda spatiala
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close