Antena 3 Actualitate Inedit Schimbare radicală la Windows 11. Au semnalat-o utilizatorii care au întâmpinat surprize neplăcute la instalare

Schimbare radicală la Windows 11. Au semnalat-o utilizatorii care au întâmpinat surprize neplăcute la instalare

de Adrian Iclozan    |    02 Iul 2021   •   15:43
Schimbare radicală la Windows 11. Au semnalat-o utilizatorii care au întâmpinat surprize neplăcute la instalare
Sursa foto: Twitter / SlappyFlye

Noul sistem de operare de la Microsoft îi surprinde încă o dată pe utilizatorii deja impresionați neplăcut de problemele întâmpinate la instalare.

Clasicul ecran albastru care apare în cazul erorilor fatale de sistem a devenit negru în Windows 11.

De-a lungul anilor, ecranul specific erorilor majore a rămas albastru și a generat chiar și o denumire semnificativă: Blue Screen of Death (BSoD), ecranul albastru al morții.

Însă odată cu Windows 11, Microsoft a decis să renunțe la o parte din moștenirea trecutului.

Acronimul BSoD va supraviețui, doar că B nu va mai semnifica albastrul (blue), ci negrul (black).

Ecranul negru se potrivește cu grafica ecranelor de logare și de shutdown, notează BBC, citând the Verge.

Apariția BSoD, care necesită adesea restartarea sau chiar închiderea forțată prin întreruperea alimentării, este adesea însoțită de mesaje tehnice care permit profesioniștilor să diagnosticheze problemele de hardware sau de alocare a memoriei.

În 2016, Microsoft a adăugat un cod QR la BSoD, pe care utilizatorii îl pot folosi pentru a afla mai multe informații despre problema care a generat eroarea.

Cu câțiva ani în urmă, în Windows 8 a fost adăugat emoticonul "unhappy face", :(.

Fotografii distribuite pe rețelele sociale de utilizatorii care au testat Windows 11 arată că atât emoticonul  cât și codul QR au fost păstrate în Windows 11.

Windows 11 a fost lansat luna trecută și va fi disponibil ca actualizare gratuită pentru utilizatorii Windows 10, cu precizarea că nu toate dispozitivele actuale suportă noul sistem de operare.

Windows 11 necesită minimum 4 GB de memorie RAM și un spațiu de stocare de cel puțin 64 GB.

Dezvoltatorii din programul Microsoft Insider - care permite accesul la versiunile timpurii de Windows - au dezvăluit că, în afară de ecranul negru de eroare, au întâmpinat anumite probleme la instalare și la folosirea meniului de start.

Microsoft va înceta suportul pentru Windows 10 în 2025.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close