Antena 3 CNN Actualitate Inedit VIDEO. Ziua în care Ceaușescu a spus cel mai tare banc din istoria României comuniste. S-a aplaudat frenetic

VIDEO. Ziua în care Ceaușescu a spus cel mai tare banc din istoria României comuniste. S-a aplaudat frenetic

VIDEO. Ziua în care Ceaușescu a spus cel mai tare banc din istoria României comuniste. S-a aplaudat frenetic
Sursa foto: foto: captura video
29 Mar 2018   •   09:05

Cu câteva luni înainte de căderea regimului, relaxat probabil după ce România reușise să-și achite întreaga datorie externă, Nicolae Ceaușescu ține un discurs care avea să rămână în istoria ante-decembristă ca fiind singurul în care dictatorul a făcut o glumă reușită în fața celor mai de seamă comuniști ai țării.

De la tribuna Sălii Palatului, Nicolae Ceaușescu vorbea despre imposibilitatea ca în România să se instaleze capitalismul, scrie A1.

„Situația țărilor în curs  de dezvoltare este deosebit de gravă. Mai mult de patru miliarde de oameni trăiesc în sărăcie, și în acest deceniu, situația lor a continuat să se înrăutățească, în timp ce, țările bogate, și din acestea desigur, un mic grup de bogați, au acumulat anual ZECI ȘI ZECI DE MILIARDE DE DOLARI din țările în curs de dezvoltare.  

Este o situație care NU poate să continue mai departe! Așa reprezintă lumea spre care unii domni ne îndeamnă să revenim. A INECHITĂȚII, A JAFULUI, A ASUPRIRII! Am cunoscut-o sute de ani, și o sută de ani sub capitalism, această. De aceea am declarat că pentru noi a apus întotdeauna o asemenea cale. Poporul nostru...se spune câteodată...că această se va întâmplă când o face plopul mere sau răchita micșunele... ”

În acel moment, sala a izbucnit în aplauze, însă Ceaușescu le întrerupe și, cu zâmbetul de buze spune,: „STAȚI, NU VĂ GRĂBIȚI SĂ APLAUDAȚI ÎNCĂ!!!”.

După o pauză de câteva secunde, Ceaușescu își reia discursul.

„Genetica modernă a făcut progrese uriașe.... și e posibil să ne întâlnim cu plopi și cu răchită care să facă meri”. În acel moment, sala erupe la propriu și Elena Ceaușescu râde în hohote și aplaudă zgomotos.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close