Antena 3 CNN Actualitate Un infectat cu COVID a ieșit din zona de carantină pentru a merge la cumpărături

Un infectat cu COVID a ieșit din zona de carantină pentru a merge la cumpărături

Un bărbat, domiciliat într-o comună unde a fost instituită carantina, a fost depistat de jandarmi în timp ce încerca să iasă din zonă printr-o lizieră situată la marginea localității. Bărbatul era infectat cu SARS CoV-2 și izolat la domiciliu.

Un infectat cu COVID a ieșit din zona de carantină pentru a merge la cumpărături
de Andreea Cigolea    |    23 Oct 2020   •   13:12

Un bărbat din localitatea Ivești, domiciliat în cartierul unde a fost instituită carantina, a fost depistat de jandarmi în timp ce încerca să iasă din zonă printr-o lizieră situată la marginea satului. Potrivit jandarmilor gălățeni, el a încercat să își croiască drum cu lopata pentru a ieși din zona de carantină. Persoana figurează ca fiind infectată cu virusul SARS CoV-2 și izolată la domiciliu.

Bărbatul a plecat la cumpărături în Tecuci

”Joi, 22 octombrie, la ora 14:50, patrula de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Ivești a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localității. În momentul în care a văzut echipajul de jandarmerie, conducătorul autoturismului a părăsit liziera și a intrat în localitate unde a fost oprit de către jandarmii aflați în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus. În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un supermarket din Tecuci. Întrebat despre motivul pentru care intenționa să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieșirea în drumul național, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să își croiască drum cu ajutorul unei lopeți”, au anunțat jandarmii gălățeni.

A mințit că nu e bolnav

Inițial, bărbatul a susținut că nu este bolnav, dar el a fost verificat de jandarmi în baza de date unde figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 și în carantină la domiciliu.

Persoana a fost condusă la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Cercetările sunt continuate de poliție.

×
Subiecte în articol: COVID carantină
Parteneri
x close