Antena 3 CNN Actualitate Fiica infirmierei-erou de la Ploiești, primele declarații. Care este starea femeii

Fiica infirmierei-erou de la Ploiești, primele declarații. Care este starea femeii

Fiica infirmierei care a suferit arsuri de gradul I și II pe 40% din suprafața corpului, în timp ce încerca să salveze viața pacienților rămași captivi în saloanele cuprinse de incendiu de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești a povestit că mama ei este conștientă și va fi transferată la București.

Fiica infirmierei-erou de la Ploiești, primele declarații. Care este starea femeii
de Laura Dinu    |    11 Noi 2021   •   07:52

”O să o trimită la București. Nu știu absolut nimic. Acum am venit să îi iau geanta pentru că o trimite la București. 

Nu era o problemă cu stația de oxigen. Am aflat de pe internet. Am văzut o știre și m-a sunat și tatăl meu care lucrează pe Ambulanță. 

E conștientă din câte știu, dar are arsuri de gradul I și II”, a povestit fiica asistentei la Antena 3. 

Incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Doi morţi şi zeci de bolnavi cu COVID evacuaţi

Un incendiu a izbucnit în această dimineață la spitalul de Boli Infecțioase din Ploieşti. Două persoane au murit şi alți 16 pacienți bolnavi de COVID au fost evacuaţi. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție.

Alarma s-a dat în jurul orei 4.16 dimineaţa când un apel la 112 anunța un incendiu la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti. Din primele informaţii focul a izbucnit la parterul unității.

Imediat la faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari. Pentru această misiune a fost declanșat Planul Roşu de Intervenție. 

Doi bărbaţi în vârstă de 74 şi 75 de ani au murit, iar alți 1 pacienți au fost evacuaţi din secţia COVID de la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti.

Din primele informaţii, incendiul ar fi izbucnit chiar de la instalația de oxigen la care erau conectați cei doi pacienți care au murit carbonizați. 

Potrivit directorului Serviciul Ambulanța Prahova, Mădălin Ipatie, o asistentă care a încercat să ajute pacienţii a suferit arsuri pe 40% din corp. Pe secția COVID erau 21 de pacienți, 16 dintre ei au fost evacuați, iar 3 pacienți au refuzat transportul la spital.

Șeful DSU, Raed Arafat a ajuns la Spitalul de Boli infecțioase din Ploieşti şi a coordonat intervenţia.

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum.

Din primele informații 2 pacienți sunt decedați. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spuma, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari", spune ISU Prahova.

×
Subiecte în articol: incendiu Ploiești asistenta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Medicamentul pentu diabetici care dispare de pe rafturile farmaciilor
x close