Antena 3 CNN Actualitate Informare meteo de caniculă şi vijelii. Vezi prognoza pentru următoarele zile

Informare meteo de caniculă şi vijelii. Vezi prognoza pentru următoarele zile

Informare meteo de caniculă şi vijelii. Vezi prognoza pentru următoarele zile
Sursa foto: Foto: INTACT images
de S.T.    |    08 Aug 2012   •   09:45

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineaţă, o informare de caniculă şi instabilitate atmosferică, valabilă pe tot parcursul zilei.

Potrivit ANM, în intervalul orar 12.00 - 23.00, vremea va mai fi caniculară pe arii restrânse în Muntenia şi Oltenia, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 35-37 de grade Celsius, iar indicele temperatura-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Conform spuselor meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în partea a doua a zilei şi la începutul nopţii, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, dar şi în regiunile sudice.

Fenomenul se va manifesta local prin intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie, descărcări electrice şi averse.

Meteorologii avertizează că izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

JOI (9 august)

În ţară, temperatura aerului va continua sã scadã uşor, astfel cã valorile maxime vor fi cuprinse în general între 26 şi 34 de grade. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare, ziua, îndeosebi în nord-estul şi centrul ţãrii precum şi în zona de munte, iar noaptea în regiunile extracarpatice, unde local vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

În Bucureşti, temperatura aerului va continua sã scadã uşor, astfel încât maxima se va situa în jurul valorii de 34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare seara şi în cursul nopţii, când se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 19...21 de grade. Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

VINERI (10 august)


În ţară, vremea va fi uşor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în estul şi sudul ţãrii şi în zonele de munte, unde local se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. În celelalte regiuni astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Vântul va prezenta unele intensificãri, cu precãdere în sud-vestul teritoriului şi în Delta Dunãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 33 de grade, iar cele minime vor avea valori de la 8...9 grade în zonele depresionare pânã în jur de 20 de grade pe litoral şi în Delta Dunãrii.

În Bucureşti,
aerul va prezenta înnorãri temporare şi se vor semnala averse, însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 17...19 grade.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close