Antena 3 CNN Actualitate Noi informații în scandalul lactatelor Brădet. Patron: Niciun angajat de-al nostru nu este bolnav. Produsele din fabrică sunt în regulă

Noi informații în scandalul lactatelor Brădet. Patron: Niciun angajat de-al nostru nu este bolnav. Produsele din fabrică sunt în regulă

Noi informații în scandalul lactatelor Brădet. Patron: Niciun angajat de-al nostru nu este bolnav. Produsele din fabrică sunt în regulă
de S.T.    |    16 Mar 2016   •   13:17

Patronul „Lactate Brădet”, Marius Badea, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că toate analizele făcute personalului sunt bune.

„Niciun angajat de-al nostru nu este bolnav”, a spus Marius Badea.

„Am crezut că cineva a informat greșit, dar e mai mult decât atât. Colaboratorii noștri din Germania și din Italia au făcut analize la probele avute la vânzare. (...) Rezultatele sunt toate negative. Renumite brânza care a fost găsită cu probleme în magazin a avut contraprobă la noi la fabrică și a fost trimisă la analize în Germania. Acea brânză e negativă. Trebuie căutat unde s-a infectat și cum”, a precizat patronul Brădet.

„La produsele de la noi din fabrică toate rezultatele sunt negative. Nu pe de rafturile magazinelor, nu de la vrac. Am fost plăcut impresionat să văd că laboratoarele românești ne dau aceleași răspunsuri ca cele din occident(...). De la declanșarea crizei am zis că trebuie să facem orice investigație, de la oprirea fabricii, care s-a produs pe 28, până în ziua de astăzi am făcut sute de analize. Am căutat să vedem dacă suntem sau nu vinovați. Nu există nicio dovadă în acest moment”, a adăugat el.

Bacteria E.coli a fost depistată la şapte angajaţi de la fabrica de lactate Brădet şi doi angajați de la firma care furniza laptele.

Grav este că la trei dintre angajaţii fabricii de lapte este prezentă chiar tulpina bacteriei care provoacă Sindromul Hemolitic Uremic. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică atrag atenţia că aceştia puteau să fie un pericol dacă nu respectau cu stricteţe regulile de igienă.

Patronul „Lactate Brădet” declară că aceste analize nu sunt elocvente.

„Oamenii nu bagă mâna în produsele noastre. Oamenii au o normă de igienă”, a spus patronul „Lactate Brădet”.

„Nu ne dă la o parte rezultatele acelor analize(…). Aceasta analiză a fost cerută de către noi, special, să văd dacă există o legătură. Toate produsele noastre sunt bune, sunt de calitate. Chiar dacă acei oamenii au E.coli, produsele sunt bune”, a mai spus el.

.

×
Subiecte în articol: analize e.Coli
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close