Antena 3 CNN Actualitate Noi informații în cazul elevului de 12 ani care a murit în timpul unei excursii cu școala în Austria. Sora băiatului a făcut primele declarații

Noi informații în cazul elevului de 12 ani care a murit în timpul unei excursii cu școala în Austria. Sora băiatului a făcut primele declarații

Un băiat de 12 ani, din Dâmbovița, a murit după ce a căzut de la fereastra hotelului unde era cazat, în Austria. Moartea sa a stârnit numeroase controverse.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Dec 2023   •   10:11

Evenimentul a avut loc într-un mic oraș în apropierea Vienei, Austria, în timpul unei excursii organizate pentru un grup format din 30 de elevi din diverse localități din Dâmbovița, însoțiți de doi profesori.

Destinația excursiei era Târgul de Crăciun de la Viena, iar costul total al acesteia s-a ridicat la 300 de euro.

Tragedia s-a produs în timpul dimineții, la ora 5, când băiatul de 12 ani a escaladat fereastra hotelului.

El a pășit pe o terasă fără balustradă, cu scop decorativ, și a căzut de la o înălțime de aproape 15 metri direct pe asfalt. Autoritățile exclud varianta sinuciderii, luând în considerare posibilitatea unei provocări riscante între adolescenți.

Citește și: Bărbat din Iași, în stare gravă, după ce a aruncat o petardă fix lângă o canistră cu benzină

Unul dintre oaspeții hotelului a încercat să-l resusciteze, iar medicii de pe ambulanță au intervenit imediat pentru a continua manevrele de salvare. Cu toate eforturile depuse, băiatul de 12 ani nu a putut fi salvat.

Profesoara însoțitoare, Crina Clipea, a declarat că atât copiii, cât și adulții, sunt în stare de șoc. În acest moment dificil, încearcă să sprijine elevii și să treacă peste tragedie, având în gând familia copilului decedat.

Familia copilului a făcut acuzații grave

"Am aflat vestea de la persoanele din oraş. Au aflat înaintea noastră. Am aflat la ora 11 după-amiaza, ora României.

S-a dus cineva la tatăl meu la firmă şi l-a întrebat dacă ştie de cel mic că a căzut de la etaj. Tatăl meu a zis că glumeşte.

Tatăl meu a ajuns la două noaptea acolo, încă nu are un răspuns cert. A fost un copil foarte bucuros, care iubea viaţa, nu există aşa ceva.

A crescut într-un mediu frumos. Un copil exemplu. A fost nesupravegheat. Un copil de 12 la etajul patru cu alţi copii de vârsta lui, nesupravegheaţi în cameră. Mai mult de atât ce pot să zic”, a spus sora victimei, potrivit Observator News.

×
Subiecte în articol: elev Austria mort excursie
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close