Primele informații oferite de Ministerul de Interne, despre prăbușirea elicopterului. Pilotul avea peste 4.000 de ore de zbor

de G.S.    |    02 Iun 2016   •   16:46

Patru persoane au murit după ce un elicopter SMURD s-a prăbușit, în jurul orei 14.15, într-o localitate din raionul Cantemir din Republica Moldova, scrie jurnalul.ro.  La bordul elicopterului se afla un echipaj format dintr-un pilot, copilot, medic și asistent.

Iată care sunt informațiile prezentate de Ministerul de Interne:

  • În jurul orei 14:23, autoritatea aeronautică din Moldova a informat că a pierdut legătura radio cu elicopterul SMURD care acționa pe raza județului. La nivelul MAI a fost convocată imediat celula de criză. În jurul orei 15:00 am primit confirmarea că a fost găsită epava elicopterului și că cele patru persoane aflate la bord au decedat.
  • Ministrul Petre Tobă a pus la dispoziția autorităților din Rep Moldova resursele necesare pentru desfășurarea cercetărilor. De asemenea, l-a informat pe premierul Dacian Cioloș despre producerea accidentului și a dispus ca domnul Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, să se deplaseze în Republica Moldova.
  • Aeronava a fost fabricată în august 2014 și ultima inspecție periodică a avut loc în februarie 2016. La bordul aeronavei se aflau patru persoane, pilot copilot, medic și asistent medical.
  • Pilotul avea peste 4.000 de ore de zbor, copilotul peste 1.400 de ore de zbor. Medicul avea o experiență de cinci ani pe elicopterul SMURD, asistentul de 11 ani.

Parteneri
x close