Antena 3 CNN Actualitate Informaţii noi despre cazul pacientului care fost operat pe partea greşită a capului

Informaţii noi despre cazul pacientului care fost operat pe partea greşită a capului

Greșeală halucinantă la Spitalul Județean din Deva. Un pacient a fost operat de două ori la cap, după ce medicul a încurcat partea stângă cu cea dreaptă. Omul avea un hematom în stânga, însă medicul ar fi făcut incizia în partea cealaltă .Acum, este cercetat penal, însă până la finalizare anchetei, el va continua să profeseze.

Informaţii noi despre cazul pacientului care fost operat pe partea greşită a capului
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    19 Noi 2021   •   14:43

La debutul acestei luni, un pacient în vârstă de 84 de ani a fost operat la Spitalul Județean din Deva, pentru o tumoare pe creier.

Doar că neurochirurgul a confundat stânga cu dreapta și așa a ajuns să opereze pe partea eronată, adică cea sănătoasă.

"S-a a sesizat medicul şef de secţie, ne-a trimis sesizarea nouă ca si conducere. Noi am solicitat un punct de vedere al medicului legat de intervenţia pe care a făcut-o în data de 5. Dumnealui a refuzat să ne dea o explicaţie. Ne-a explicat ca la proşti, să zic aşa, cum că de fapt intervenţia era necesară să fie făcută şi pe dreapta şi pe stânga", a declarat Lucian Miron, director medical-Spitalul Judetean de Urgenţă Deva, în exclusivitate pentruj Antena 3.

jDEgSUtqHFy

Ulterior, pacientul a ajuns din nou pe masa de operaţie pentru ca neurochirurgul să îşi corecteze eroarea.  Bolnavul a supravieţuit, însă, reprezentanţii Consilului Judeţean care au în subordine unitatea medicală, au decis să depună plângere penală pe numele doctorului.

"Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a făcut n sesizări la adresa acestui medic şi nu au luat nicio măsură. Colegiul Medicilor din Timişoara să răspundă sesizării făcute de anul trecut, sesizării de anul acesta, ca să nu prelungească avizul pentru a putea practica medicina la Deva", a spus Costel Avram, administrator public judeţ.

În ciuda multiplelor sesizări și a plângerii penale pe numele său, medicul continuă să profeseze. Ba mai mult, în prezent este singurul neurochirurg din cadrul Spitalului județean de urgență din Deva.

×
Subiecte în articol: pacient deva medic
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close