Antena 3 CNN Actualitate Informaţii noi despre dosarul permiselor auto obținute de persoane analfabete

Informaţii noi despre dosarul permiselor auto obținute de persoane analfabete

Zeci de şoferi din Bucureşti şi Ilfov au reuşit să obţină permise de conducere, chiar dacă sunt analfabeţi, prin metoda "sufleorul". Alte şapte persoane au fost reținute astăzi de polițiștii din Ilfov, în dosarul în care mai mulți șoferi au obținut permisul de conducere, deși nu știau să citească sau să scrie.

Informaţii noi despre dosarul permiselor auto obținute de persoane analfabete
de Georgiana Adam    |    19 Oct 2022   •   20:43

Potrivit IPJ Ilfov, 9 persoane reținute marți au fost prezentate miercuri procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. Acesta a dispus măsura controlului judiciar pentru 7 persoane, iar pentru celelalte două a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Ilfov au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de alte 7 persoane, urmând ca și acestea să fie prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri de luare a măsurilor preventive.

După ce au prins în flagrant un candidat pentru obținerea permisului de conducere auto, un instructor auto și un „sufleor” și au audiat peste 40 de persoane, polițiștii din Ilfov au reținut marți nouă suspecți.

Potrivit Poliției Ilfov, candidatul, în vârstă de 32 de ani, ar fi intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine și în urechi, aceasta permițându-i „sufleorului” să vadă monitorul și să transmită răspunsurile corecte beneficiarului.

„Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, în perioada 2018-2022, un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, împreună cu un bărbat (sufleor), în vârstă de 28 de ani și fără calitate, au racolat zeci de persoane neșcolarizate și le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică, componentă a examenului pentru obținerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV București. Ca mod de operare, candidații urmau să intre în sala de examen, purtând pe îmbrăcăminte și în urechi tehnică de natură a permite să filmeze monitorul și să comunice în exterior cu „sufleorul”, acesta din urmă transmițându-le răspunsurile”, spun reprezentanții Poliției Ilfov.

Suma solicitată pentru obținerea în mod fraudulos a permisului de conducere era cuprinsă între 3000 și 7500 euro.

Citiţi şi: Zeci de şoferi analfabeţi din Bucureşti şi Ilfov au obţinut permise de conducere prin metoda "sufleorul" şi au plătit sume uriaşe de bani 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: şoferi analfabeţi informaţii noi dosar
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close