Antena 3 CNN Actualitate Informațiile medicale despre un pacient, de 10 ori mai valoroase pe piața neagră decât numărul cărții de credit

Informațiile medicale despre un pacient, de 10 ori mai valoroase pe piața neagră decât numărul cărții de credit

Informațiile medicale despre un pacient, de 10 ori mai valoroase pe piața neagră decât numărul cărții de credit
30 Sep 2014   •   22:25
Informațiile medicale despre un pacient sunt de 10 ori mai valoroase pe piața neagră decât numărul cărții de credit a respectivei persoane, susțin experți în combaterea cyberinfracționalității, citați de AGERPRES.

Luna trecută, FBI-ul a avertizat furnizorii de asistență medicală să se păzească de atacurile cibernetice după ce una dintre cele din cele mai mari rețele de spitale din SUA, Community Health Systems Inc, a declarat că hackeri chinezi au pătruns în sistemul său de computere și au furat informațiile cu caracter personal a 4,5 milioane de pacienți.

Experții susțin că infractorii cibernetici vizează din ce în ce mai mult industria americană de asistență medicală, a cărei valoare totală se ridică la 3 trilioane de dolari, în condițiile în care multe companii folosesc încă sisteme informatice depășite, care nu au cele mai noi programe de securitate.

Datele vândute de hackeri includ numele, data nașterii, codurile de diagnostic și informații legate de facturare ale pacientului. Infractorii folosesc aceste date pentru a crea ID-uri false în scopul de a cumpăra echipament medical sau droguri care pot fi revândute, sau pentru a combina numărul unui pacient cu un fals număr de furnizor și a completa cereri contrafăcute către asiguratori, explică experții care au investigat atacurile cibernetice asupra furnizorilor de asistență medicală.

Datele furate pot fi vândute pentru 10 dolari fiecare, fiind de 10 sau 20 de ori mai scumpe decât un număr de card de credit din SUA, afirmă Don Jackson, de la PhishLabs, o companie specializată în combaterea cyberinfracționalității.

Procentul de furnizori de asistență medicală care au raportat un atac cibernetic a crescut la 40% în 2013 de la 20% în 2009, potrivit unui sondaj anual realizat de către Institutul Ponemon , un think-tank în domeniul politicii de protecție a datelor.

×
Subiecte în articol: pacient piata neagra
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close