Antena 3 CNN Actualitate Infotrafic: Mai multe drumuri din ţară sunt blocate. Vezi aici lista completă

Infotrafic: Mai multe drumuri din ţară sunt blocate. Vezi aici lista completă

Infotrafic: Mai multe drumuri din ţară sunt blocate. Vezi aici lista completă
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Mai 2012   •   12:52

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române avertizează şoferii că pe mai multe drumuri din ţară, inclusiv pe Transfăgărăşan, sunt o serie de restricţii fie din cauza unor lucrări de reparaţii, fie pentru că s-au surpat maluri ceea ce blochează accesul vehiculelor.
   
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române precizează că duminică până la ora 20.00, circulaţia va fi închisă pe DN7, în judeţul Arad, la kilometrul 563+623 de metri, în intervale de 15-20 de minute, pentru montarea unor grinzi la pasajul autostrăzii Arad - Nădlac.
   
Restricţiile se vor aplica şi săptămâna viitoare, în zilele de sâmbătă şi duminică (2 şi 3 iunie 2012), în acelaşi mod şi acelaşi interval orar. Conducătorii auto sunt rugaţi să aştepte în coloană reluarea circulaţiei, cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia şi să respecte indicaţiile piloţilor de dirijare a traficului.
   
În judeţul Argeş, DN7C (Transfăgărăşan) este închis la kilometrul 64+380 metri, în dreptul lacului de acumulare Vidraru, din cauza unei surpări. Către Piscu Negru se poate circula pe drumul pietruit care trece prin zona Cumpăna. De altfel, traficul rutier pe Transfăgărăşan este oprit în perioada 1 noiembrie 2011 - 30 iunie 2012, pe porţiunea cuprinsă între Piscu Negru (judeţul Argeş, km 104) şi Bâlea-Cascadă (judeţul Sibiu, km 130+800 metri).
   
De asemenea, traficul rutier pe DN61 Ghimpaţi - Găeşti (judeţul Dâmboviţa) este întrerupt la kilometrul 74, pe podul provizoriu din localitatea Ioneşti, ca urmare a creşterii debitului râului Argeş. Se circulă pe rute ocolitoare.
   
În judeţul Caraş-Severin, până în data de 31 mai, este oprită circulaţia pe varianta de ocolire a municipiului Caransebeş, la care se lucrează. Autovehiculele circulă pe rute locale, prin oraş. În acelaşi judeţ, din cauza unei alunecări de teren, este închisă şi varianta de ocolire Domaşnea, iar traficul rutier se desfăşoară pe DN6, prin localitate.
   
În oraşul Pucioasa din judeţul Dâmboviţa, din cauza unei avarii la o conductă situată sub DN71, care a provocat surparea părţii carosabile pe sensul de mers Sinaia - Târgovişte, pe porţiunea kilometrică 64+650 metri - 64+700 metri se circulă alternativ, pe celălalt sens de mers.
   
Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat vineri şi sâmbătă pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti - Ploieşti, 40.263 de autovehicule, cu 950 mai puţine decât săptămâna trecută. Pe raza staţiunilor montane de pe Valea Prahovei este puţin probabil să apară probleme de fluenţă a circulaţiei rutiere. Chiar dacă drumul este astăzi mai puţin aglomerat decât de obicei, trebuie să se ruleze cu viteză redusă, carosabilul fiind umed. Mare atenţie în special în zonele cu serpentine, unde bruscarea comenzilor poate provoca deraparea autovehiculului ! Cele mai multe accidente cauzate de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum se produc pe tronsonul Sinaia - Comarnic.
   
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare potrivit căreia până duminică, ora 21.00, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată îndeosebi în zonele deluroase şi montane, precum şi în sud-vestul, sudul şi centrul ţării şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri/mp şi izolat 25 de litri/mp.
   
"Prin urmare, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată la starea carosabilului, fără să bruscheze comenzile, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să utilizeze permanent luminile de întâlnire şi centurile de siguranţă", precizează sursa citată.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close