Antena 3 CNN Actualitate INFRACTOR promiţător la 18 ani. A furat 5 maşini într-o singură lună conducându-le fără permis

INFRACTOR promiţător la 18 ani. A furat 5 maşini într-o singură lună conducându-le fără permis

INFRACTOR promiţător la 18 ani. A furat 5 maşini într-o singură lună conducându-le fără permis
29 Aug 2012   •   21:27

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din municipiul Vaslui, a fost arestat preventiv, miercuri, după ce, în ultima lună, a furat cinci autoturisme pe care, deşi nu avea permis, le conducea, informează Mediafax. Tânărul abandona maşinile pe care le fura, însă într-unul din cazuri a incendiat automobilul furat.
   
Potrivit cercetărilor desfăşurate de poliţiştii vasluieni, tânărul a furat cele cinci autoturisme din municipiul Vaslui, aproape de fiecare dată în complicitate cu alte persoane, între care şi un adolescent de 14 ani.
   
Prima maşină a fost furată de pe strada Nicolae Iorga, fiind condusă, pe rând, de patru tineri fără permis, până în comuna Olteneşti, situată la aproximativ 25 de kilometri de municipiul Vaslui. În urma unei defecţiuni, tinerii au abandonat maşina pe care au incendiat-o pentru a nu putea fi identificaţi de poliţişti. Mai mult decât atât, ei au ascuns numerele de înmatriculare într-un tufiş din zona respectivă.
   
Ce-l de-al doilea autoturism a fost furat de pe strada Alexandru cel Bun, de tânăr şi de doi prieteni ai acestuia, cel de 14 ani şi altul de 16 ani. Tinerii au mers până într-o suburbie a municipiului Vaslui, unde tânărul de 18 ani a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina într-un şanţ de pe marginea drumului, unde a fost abandonată.
   
Trei zile mai târziu, adolescenţii au furat un autoturism de pe strada Smârdan, pe care l-au condus în afara municipiului Vaslui. La un moment dat, maşina a rămas fără benzină, fiind abandonată în apropiere de localitatea Moara Domnească.
   
Ce-a de-a patra maşină a fost furată de pe strada Nicolae Iorga doar de tânărul de 18 ani. Acesta a furat 20 de litri de benzină din rezervor şi a abandonat autoturismul în apropierea municipiului Vaslui.
   
Ultimul autoturism a fost sustras în cursul nopţii trecute, de pe strada Republicii, de către tânărul arestat şi de adolescentul de 16 ani. Cei doi au condus pe rând maşina, însă, la un moment dat, când tânărul de 18 ani se afla la volan, acesta a pierdut controlul direcţiei pe o stradă din Vaslui şi a intrat într-un cap de pod, apoi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
   
"Autorii furturilor de maşini au fost identificaţi de poliţişti după primele două fapte comise de aceştia, însă nu s-a mers cu propunerea de arestare preventivă având în vedere că erau la primele abateri şi trebuia strâns probatoriu. În momentul în care s-au putut proba infracţiunile comise, s-a mers cu propunerea legală în faţa procurorilor şi a instanţei de judecată", a declarat, miercuri, responsabilul mass-media din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Loredana David.
   
Judecătoria Vaslui a emis, miercuri, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele tânărului de 18 ani sub acuzaţiile de furt calificat, distrugere şi conducere fără permis. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi doi adolescenţi, cel de 14 ani nu răspunde penal, iar cel de 16 ani are interdicţia de a părăsi ţara pe timpul desfăşurării cercetărilor.



×
Subiecte în articol: tanar infractor politisti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close