Antena 3 CNN Actualitate Infrastructura rutieră din România, la fel ca acum 20 de ani? Câţi kilometri de drum asfaltat are ţara noastră

Infrastructura rutieră din România, la fel ca acum 20 de ani? Câţi kilometri de drum asfaltat are ţara noastră

Infrastructura rutieră din România, la fel ca acum 20 de ani? Câţi kilometri de drum asfaltat are ţara noastră
Sursa foto: Foto: alice-in-wondernet.blogspot.com
02 Noi 2011   •   09:38

Infrastructura rutieră din România nu a evoluat foarte mult în ultimii 20 de ani. Doar în patru regiuni din ţară sunt mai mult de 1.000 de kilometri de drum asfaltat, dacă luăm în considerare doar drumurile locale şi regionale din zonele urbane.

Cei mai mulţi kilometri de şosele se află în Bucureşti: aproape 2.000 de kilometri erau la sfârşitul anului trecut. Pe locul doi la lungimea şoselelor se află Prahova. Oraşele şi municipiile din judeţ au şosele de 1.300 de kilometri.

Pe locul trei se plasează Maramureş. Deşi are cea mai mai mare suprafaţă intravilană din toate judeţele României, Maramureşul s-a dezvoltat destul de mult în ultimii ani. Pe locul patru se plasează Constanţa, cu puţin peste 1.000 de kilometri de drum.

La polul opus, se află Giurgiu, care este şi cel mai sărac judeţ din ţară. Aici sunt mai puţini de 500 de kilometri de drum. Aproape in aceeaşi situaţie sunt alte 18 judeţe, printre care Satu Mare, Vaslui sau Tulcea.

Am construit puţin în ultimii 20 de ani. Cele mai multe investiţii au fost realizate în Ilfov. În 1995, aici erau doar 53 de kilometri de şosele. Dezvoltarea uriaşă a localităţilor din acest judeţ a urcat lungimea şoselelor la 745 de kilometri. Ceea ce înseamnă un avans de aproape 700 de kilometri. Pe locul doi se află Maramureşul, iar pe 17 Bucureştiul.

Cel mai prost stă judeţul Mehedinţi. Aici s-au construit doar şase kilometri în ultimii 20 de ani.

 

×
Subiecte în articol: infrastructura sosele
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close