Antena 3 CNN Actualitate Îngerii rămân în infern. Asociaţia ARAS, mereu singură în prima linie în cruciada împotriva SIDA

Îngerii rămân în infern. Asociaţia ARAS, mereu singură în prima linie în cruciada împotriva SIDA

Îngerii rămân în infern. Asociaţia ARAS, mereu singură în prima linie în cruciada împotriva SIDA
de M.C.    |    07 Noi 2013   •   15:46
Ancheta "Îngeri în infern", care a adus un nou premiu pentru Antena 3, prezintă eforturile Asociaţiei ARAS, de a ţine sub control flagelul HIV şi de a ajuta dependenţii de droguri. 

Din păcate, chiar dacă reportajul a avut un ecou mediatic mare, nu s-au schimbat prea multe pentru voluntarii care lucrează pentru ARAS şi "clienţii" acestora. 

Cristina Fierbinţeanu, unul dintre coordonatorii asociaţiei, spune că nu s-au produs mari schimbări în activitatea lor, în ultimele luni.  "Efectul este minim. În loc să avem parte de servicii normale, suntem la limita subzistenţei. Am primit doar nişte fonduri de urgenţă, care acoperă foarte puţin din nevoile clienţilor noştri" a spus Cristina.

Unul dintre cazurile care exemplifică cel mai bine activitatea ARAS, este cel al lui Ştefan Bogdan Ionuţ, fost consumator de droguri. "Sunt abstinent de un an şi patru luni. M-au ajutat foarte mult, mult mai mult decât au putut să mă ajute cei din familie. Dacă nu erau dânşii acum probabil eram mort" a povestit Ştefan la Antena 3. 



Dan Popescu, coordonator de programe al ARAS, crede că statul ar trebui să se implice mai mult. "Ar trebui să fim ajutaţi de factorii decizionali ai ţării. Aceste servicii se fac peste tot de către ong-uri, este o meserie de nişă, pentru că Ministerul Sănătăţii nu are capacitatea necesară" a precizat Dan, care a povestit cum arată o zi din viaţa sa, "la birou". 
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pe 21 mai 2024 pentru clienţi
x close