Antena 3 CNN Actualitate Înghesuială în biserică. Oamenii s-au închinat şi au pupat cutia cu sabia lui Ştefan cel Mare. Reacţia de neaşteptat a preotului - VIDEO

Înghesuială în biserică. Oamenii s-au închinat şi au pupat cutia cu sabia lui Ştefan cel Mare. Reacţia de neaşteptat a preotului - VIDEO

Înghesuială mare, într-o biserică din Sibiu. Nu a fost sărbătoare, dar zeci de credincioşi s-au recules lângă sabia lui Ştefan cel Mare. Temuta armă a domnitorului a fost împrumutată de la Istanbul şi adusă într-o raclă. 

Înghesuială în biserică. Oamenii s-au închinat şi au pupat cutia cu sabia lui Ştefan cel Mare. Reacţia de neaşteptat a preotului - VIDEO
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    04 Aug 2020   •   15:13

Deşi preotul din Sibiu insistă că sabia nu are statut de icoană, enoriaşii nu s-au putut abţine să nu sărute cutia în care aceasta este păstrată. 

Cuprinşi de emoţie, enoriaşii au uitat şi de regulile de distanţare. Unul după altul s-au închinat la icoane şi au pupat sabia lui Ştefan cel Mare. Oamenii nu s-au temut de nimic, pentru că au purtat totuşi mască de protecţie. 

Preot: Deşi nu e icoană, sabia domnitorului român ar trebui să-i ajute pe credincioşi în această perioadă zbucimată

"Simt, pur şi simplu, simt cum viaţa mea se aşează şi se aranjează lucrurile", spune o femeie venită la biserică să vadă sabia care i-a aparţinut domnitorului.

Sabia lui Ştefan cel Mare, venerată de enoriaşi

Preotul susţine însă că, deşi nu este o icoană, sabia domnitorului român, care le-a dat multe bătăi de cap otomanilor, ar trebui să-i ajute pe credincioşi în această perioadă zbucimată.

Sabia şi icoana făcătoare de minuni, 10 zile la Sibiu

"Sabia nu este o icoană, este un simbol muzeal, dar care poate sta într-o biserică şi ca un exemplu pentru toţi cei care vor veni aici şi o vor privi şi vor lua aminte la ce a fost frumos în istoria noastră", spune preotul Cătălin Dumitrean.

În biserica din Sibiu a fost adusă şi icoana Maicii Domnului Pantanassa, recunoscută pentru puterile ei tămăduitoare. Sabia lui Ştefan cel Mare şi icoana făcătoare de minuni vor rămâne la Sibiu timp de 10 zile.
 

×
Subiecte în articol: sabie Sibiu Stefan cel Mare biserica
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close