Antena 3 CNN Actualitate INHGA: COD GALBEN de inundaţii în 14 bazine hidrografice, până la miezul nopţii

INHGA: COD GALBEN de inundaţii în 14 bazine hidrografice, până la miezul nopţii

INHGA: COD GALBEN de inundaţii în 14 bazine hidrografice, până la miezul nopţii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    05 Aug 2014   •   20:26

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea a Apelor a emis marţi seara mai multe atenţionări COD GALBEN de inundaţii pentru 14 bazinele hidrografice, valabile până marţi la orele 24.00, scrie Agerpres.

Potrivit hidrologilor, în judeţele Arad şi Bihor se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie pe unii afluenţi din bazinele superioare şi mijlocii ale Crişului Repede, Crişului Negru, Crişului Alb.

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale Cotelor de Atenţie se pot produce, izolat, pe afluenţii mici ai Târnavei Mari de pe sectorul Sighişoara-Mediaş şi unele râuri din bazinul hidrografic Hârtibaciu (Sibiu).

Efecte similare se vor produce şi pe râurile mici din bazinul hidrografic Cerna (judeţul Caraş-Severin), bazinele superioare ale Jiului şi Motrului, precum şi pe alte râuri mici din nord-vestul judeţului Mehedinţi, nordul judeţului Gorj şi sudul judeţului Hunedoara.

Tot până la orele 24.00, Cotele de Atenţie ar putea fi depăşite şi pe râurile mici din bazinul superior al Argeşului — zona de munte a judeţului Argeş şi pe afluenţii Oltului din jumătatea de nord a judeţului Vâlcea şi pe râurile mici din bazinul hidrografic Vişeu (jud. Maramureş) şi bazinele superioare ale râurilor Suceava, Moldova şi Bistriţa (zona de nord-vest a judeţului Suceava). 

×
Subiecte în articol: cod galben inundatii inhga
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close