Antena 3 CNN Actualitate Inițiativa lui Tăriceanu, prin care Klaus Iohannis ar putea pierde din puteri, amânată pentru a cincea oară

Inițiativa lui Tăriceanu, prin care Klaus Iohannis ar putea pierde din puteri, amânată pentru a cincea oară

Inițiativa lui Tăriceanu, prin care Klaus Iohannis ar putea pierde din puteri, amânată pentru a cincea oară
Sursa foto: Foto: Facebook/Călin Popescu Tăriceanu
02 Mai 2017   •   14:20

Senatorii juriști au amânat din nou legea prin care Klaus Iohannis ar putea pierde din puteri. Este a 5-a amânare în cazul acestui proiect.

Comisia Juridică va dezbate pe 9 mai acest act normativ prin care președintele nu mai are niciun cuvaânt de spus referitor la numirea procurorilor-șefi și a conducerii instanței supreme. Şi tot atunci este așteptat la dezbatere și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Legea, inițiată de Călin Popescu Tăriceanu, a primit aviz negtiv din partea Guvernului Cioloș. Ulterior, cabinetul Grindeanu a trimis un nou punct de vedere, favorabil, însă cu observații.

Conducerea celor două Camare ale Parlamentului ar putea decide data plenului la care va fi modificat statutul astfel încât să poată fi înființată o comisie de anchetă chiar dacă există, în paralel, şi o anchetă penală. În momentul de față, Regulamentul celor doua Camere blochează o astfel de comsie parlamentară.

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close