Antena 3 CNN Actualitate Înscriere grădiniță 2023. Actele necesare pentru dosarul copilului și calendarul înscrierilor

Înscriere grădiniță 2023. Actele necesare pentru dosarul copilului și calendarul înscrierilor

Înscriere grădiniță 2023. Au început înscrierile la grădinițele și creșele de stat. Grupa mijlocie devine obligatorie din această toamnă, iar în foarte multe unități de învățământ sunt deja probleme cu numărul mic de locuri. Iată care sunt actele necesare pentru dosarul copilului.

Înscriere grădiniță 2023. Actele necesare pentru dosarul copilului și calendarul înscrierilor
Sursa foto: Getty Images I Circle Creative Studio
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iun 2023   •   12:14

Înscriere gărdiniță 2023. Joi,15 iunie, au început înscrierile pentru grădiniță și creșă care durează până pe 30 iunie, când vor fi afișate și rezultatele.

Cei care nu reușesc să obțină un loc în această etapă, mai au o șansă în perioada 8-16 iulie, atunci când are loc cea de-a doua etapă.

Pe fișele de înscriere se notează trei variante de grădinițe astfel încât, dacă la prima nu mai sunt locuri, să existe șansă pentru celelalte două grădinițe.

Din această tomnă, grupa mijlocie devine și ea obligatorie, tocmai de aceea grădinițele au fost puse în situația de a crea mai multe locuri astfel încât să-i poată primi pe toți copiii care pe 31 august au împlinit vârsta de 4 ani pentru a merge la grădinița mijlocie.

Citește și: Haos în școli după grevă. Profesorii încearcă să facă în 4 zile ce n-au făcut în 21

Concurența este mare și pentru faptul că au crescut prețurile la grădinițele private, pornesc și de la 1.800 de lei, iar mulți părinți spun că nu pot să facă față la aceste tarife.

Ce conține dosarul pentru înscrierea la creșă / grădiniță

Dosarul de înscriere a copilului într-o unitate de învățământ cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar, precum și în serviciul de educație timpurie complementar cuprinde următoarele documente:

Modelul de declarație pe propria răspundere poate fi găsit AICI.

Cererea tip pentru înscriere la grădiniță 2023 poate fi găsit AICI.

  1. copie de pe certificatul de naștere al copilului;
  2. copie de pe actele de identitate ale părinților și, după caz, copie a hotărârii/sentinței de plasament sau a sentinței de încredințare în vederea adopției;
  3. adeverință de angajat pentru fiecare dintre părinți, pentru tipul de program prelungit, respectiv pentru înscrierea în învățământul antepreșcolar;
  4. alte documente doveditoare care fac obiectul criteriilor generale sau specifice de înscriere;
  5. adeverință de la medicul de familie în care să se menționeze că respectivul copil este sănătos clinic;
  6. avizul epidemiologic/dovada de vaccinare întocmit(ă) conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătății, cu privire la intrarea copilului în colectivitate, eliberat de medicul de familie al copilului cu maximum 5 zile înainte de a începe frecventarea unității. 

Calendarul înscrierilor la creșă și grădiniță 2023

Etapele de înscriere conțin mai multe faze: 

15-30 iunie 2023– Etapa I din cadrul procesului de înscrieri

Copiii sunt înscriși în această etapă, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate, în limita locurilor din planul de școlarizare aprobat, după încheierea etapei de reînscrieri.

Etapa I are trei faze:

  1. Între 15-20 iunie 2023 se evaluează cererile-tip de înscriere de la unitățile de învățământ exprimate ca primă opțiune și se generează lista cererilor respinse;
  2. Între 21-26 iunie 2023 se evaluează cererile-tip de înscriere respinse în faza I, de la unitățile de învățământ exprimate ca a doua opțiune, și se generează lista cererilor respinse;
  3. Între 27 – 30 iunie 2023 se evaluează cererile-tip de înscriere respinse în faza a II-a, de la unitățile de învățământ exprimate ca a treia opțiune, și se generează lista cererilor respinse care pot intra, la solicitarea părinților, pe baza unei noi cereri, în evaluare în a doua etapă a înscrierilor, pe locurile rămase libere. 

Pe 30 iunie 2023 – Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere rămase după prima etapă de înscrieri

Înscriere grădiniță 2023. 3-18 iulie 2023 Etapa a II-a din cadrul procesului de  înscrieri

În această etapă se realizează înscrierea copiilor, pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape, pe baza dosarelor depuse la unitățile de învățământ de către părinții/reprezentanții legali ai acestora și a celor trei opțiuni exprimate în noile cereri de înscriere depuse. 

Etapa a II-a are trei faze:

  1. Între 3 – 6 iulie 2023 se evaluează cererile-tip de înscriere de la unitățile de învățământ exprimate ca primă opțiune și se generează lista cererilor respinse;
  2. Între 7 – 12 iulie 2023 se evaluează cererile-tip de înscriere respinse în faza I, de la unitățile de învățământ exprimate ca a doua opțiune, și se generează lista cererilor respinse;
  3. Între 13 – 18 iulie 2023 se evaluează cererile-tip de înscriere respinse în faza a II-a, de la unitățile de învățământ exprimate ca a treia opțiune, și se generează lista cererilor respinse care pot intra în evaluare, pe locurile rămase libere, în etapa de ajustări, la solicitarea părinților/reprezentanților legali.

18 iulie 2023, ora 14,00 – Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere rămase după a doua etapă de înscrieri

20-30 august 2023 – Etapa de ajustări

31 august 2023, ora 14 – Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere după etapa de ajustări

8 septembrie 2023, ora 16 – Introducerea în SIIIR a tuturor copiilor înscriși în anul școlar 2023 – 2024, în unitățile de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close