Antena 3 Actualitate O nouă înșelătorie cibernetică. Atacatorii se folosesc de identitatea Poștei Române

O nouă înșelătorie cibernetică. Atacatorii se folosesc de identitatea Poștei Române

de Adelina Miron    |    27 Ian 2022   •   16:20
O nouă înșelătorie cibernetică. Atacatorii se folosesc de identitatea Poștei Române
Sursa foto: Facebook/Compania Naţională Poşta Română

Dispeceratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează în legătură cu o serie de atacuri informatice care se folosesc de identitatea vizuală a Companiei Naţionale Poşta Română.

Utilizatorii sunt anunţaţi prin SMS sau prin e-mail că urmează să primească un colet, iar pentru a urmări traseul acestuia trebuie să acceseze un link.

„După ce am observat săptămânile trecute atacuri de tip #phishing / #scam care utilizau imaginea unor firme de curierat, atacatorii au început din nou să se folosească de identitatea vizuală a Companiei Naţionale Poşta Română.

Scenariul propus de atacatori este clasic pentru perioada în care ne aflăm: utilizatorul este anunţat prin SMS sau prin e-mail despre faptul că urmează să primească un colet, iar pentru a urmări expediţia trebuie să dea click pe un link. Şi pentru că ne aflăm în perioada în care mulţi dintre noi am făcut achiziţii online, este posibil chiar să aşteptăm sosirea unor colete.

Există astfel pericolul ca, din grabă sau neatenţie, să cădem în capcana de a accesa link-uri maliţioase, sau unele care redirecţionează către site-uri de phishing unde suntem îndemnaţi să introducem date sensibile, care vor ajunge astfel în posesia atacatorilor”, semnalează reprezentanţii DNSC într-o postare pe pagina de Facebook a instituţiei.

Pentru a se proteja de acest tip de ameninţare online, DNSC recomandă utilizatorilor să evite accesarea de link-uri din surse necunoscute sau dubioase.

„Dacă aţi oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luaţi imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului şi monitorizarea tranzacţiilor din cont! Dacă aţi suferit pagube materiale, va trebui să depuneţi o plângere la Poliţie. Totodată, notificaţi Directoratul la telefon 1911 sau pe mail la [email protected]”, transmit experţii în securitate cibernetică.

?‍? După ce am observat săptămânile trecute atacuri de tip #phishing / #scam care utilizau imaginea unor firme de...

Posted by Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC on Thursday, January 27, 2022

 

×
Subiecte în articol: Posta Romana atac informatic atacator

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close