Antena 3 CNN Actualitate Inspecţia Judiciară a dat în judecată CSM în cazul raportului de control de la DNA

Inspecţia Judiciară a dat în judecată CSM în cazul raportului de control de la DNA

Inspecţia Judiciară a dat în judecată CSM în cazul raportului de control de la DNA
29 Mar 2018   •   21:22

Inspecţia Judiciară a dat în judecată CSM în cazul raportului de control de la DNA, Gheorghe Stan, inspectorul-şef adjunct al instituției precizând că procurorii ar fi eliminat din raport anumite constatări faptice.

Inspecţia Judiciară a acţionat în instanţă CSM, în cazul raportului de control de la DNA, după ce Secţia de procurori ar fi eliminat din raport anumite constatări faptice, ceea ce relevă, spune inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei, Gheorghe Stan, un precedent periculos.

”Pot să confirm că, în acest moment, există înregistrată pe rolul instanţei de contencios administrativ o acţiune a Inspecţiei Judiciare prin care contestăm hotărârea Secţiei pentru Procurori a CSM, de aprobare a raportului de control al DNA. Am făcut acest demers pentru că, în opinia conducerii, acest precedent este unul periculos pentru independenţa Inspecţiei Judiciare, cât şi a inspectorului judiciar”, a declarat inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan.

Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, iar acţiunea Inspecţiei Judiciare a fost înregistrată în 27 februarie 2018.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: inspectia judiciara CSM caz raport control DNA
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close