Antena 3 CNN Actualitate Inspectorii ANPC au găsit gândaci şi produse expirate în șase supermarketuri din Bucureşti

Inspectorii ANPC au găsit gândaci şi produse expirate în șase supermarketuri din Bucureşti

Alte șase supermarketuri din Capitală au amendate, miercuri și joi, de ANPC pentru nereguli. Inspectorii au constatat produse expirate oferite spre vânzare, dar și prezența de gândaci.

Inspectorii ANPC au găsit gândaci şi produse expirate în șase supermarketuri din Bucureşti
Sursa foto: ANPC
de Georgiana Adam    |    10 Feb 2022   •   20:10

Potrivit ANPC, miercuri și joi au fost verificate 5 magazine ale Mega Image din sectoarele 1, 3 și 4 ale Capitalei, precum și un unul aparținând companiei Lidl, din sectorul 4.

Inspectorii au aplicat amenzi de 97.000 lei. De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare și retragerea produselor cu deficiențe, oprirea temporară a prestării de servicii pentru 3 magazine Mega Image, până la remedierea deficiențelor constatate, dar și oprirea temporară a unor raioane în care s-au înregistrat abateri, în celelalte 2 magazine Mega Image.

Principalele nereguli constatate de echipele de control au fost vînzarea de produse expirate, a unor legume și fructe, dar și a unor preparate din carne cu modificări, lipsa igienizării, prezența infestației cu gândaci (vii și morți, în capcane) sau utilizarea unor vitrine frigorifice cu zone extinse de rugină, resturi alimentare, resturi de etichete, cu vopsea exfoliată și cu ventilatoarele încărcate de grăsime și praf, la raioanele legume-fructe, mezeluri, lactate, ouă, produse congelate.

"Practic găsim aceleași probleme în fiecare zi. Pare că reprezentanții magazinelor aceluiași lanț - Mega Image, de exemplu – ori nu comunică între ei, ori nu sunt interesați de pierderile pe care le au, din cauza amenzilor și măsurilor aplicate de noi, ori, pur și simplu, a început să le placă”, a declarat Paul Anghel, director general Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Citiţi şi: Migdale cu acid cianhidric sau cianură, retrase de la vânzare 
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: ANPC supermarketuri gandaci Capitală
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close