Antena 3 CNN Actualitate INSTANŢA A DECIS: Radu Mazăre va fi cercetat ÎN LIBERTATE

INSTANŢA A DECIS: Radu Mazăre va fi cercetat ÎN LIBERTATE

INSTANŢA A DECIS: Radu Mazăre va fi cercetat ÎN LIBERTATE
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Apr 2014   •   19:14
UPDATE 19.11 - Primarul Constanţei, Radu Mazăre, va fi cercetat în stare de libertate în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, a decis, vineri, instanţa supremă, care a respins recursul DNA faţă de controlul judiciar dispus în cazul edilului.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

"Multumesc judecătorilor, înţelepciunii şi curajului de care au dat dovadă", a declarat Radu Mazăre la aflarea veştii că va petrece sărbătorile de Paşte în libertate.

Radu Mazăre le-a spus jurnaliştilor că, în timpul în care a aşteptat decizia instanţei, la un restaurant, a şi dansat pe muzică grecească, pentru că o carte care l-a călăuzit în viaţă a fost "Zorba Grecul".

Ştire iniţială 17.00
Radu Mazăre a ieşit în urmă cu puţin timp din sala de judecată, dar rămâne la Instanţa Supremă pentru a afla dacă va fi arestat sau nu. Primarul Constanţei a declarat, la ieşirea din sală, că este de părere că i-a convins pe judecători, iar procurorii îl urmăresc pentru că şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu.

”Am constatat că Parchetul susţine că am luat mită ca să îmi îndeplinesc atribuţiile legale. Mi se pare absurd! Acest proiect este cea mai mare realizare a mea”, a declarat Radu Mazăre la ieşirea din sala de judecată.



Un complet de la instanţa supremă judecă, vineri, contestaţia procurorilor anticorupţie la decizia de cercetare în libertate a lui Radu Mazăre, în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale din campusul "Henri Coandă".

Primarul Constanţei a declarat, la intrarea în sediul instanţei supreme, că nu se poate să fie judecat pentru că a construit case pentru săraci la preţul cel mai mic şi că speră să se dacă dreptate, arătând că "Vinerea Mare este ziua victoriei împotriva păcatului şi a Satanei".

×
Subiecte în articol: Radu Mazare Parchet
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close