Antena 3 CNN Actualitate Instanța a respins extrădarea lui Fatih Gursoy în Turcia, președintele fundației Lumina

Instanța a respins extrădarea lui Fatih Gursoy în Turcia, președintele fundației Lumina

Curtea de Apel București a respins cererea de extrădare în cazul lui Faith Gursoy. Decizia e definitivă, președintele Instituției de Învățământ Lumina, Fatih Gursoy, poate rămâne în România.

Instanța a respins extrădarea lui Fatih Gursoy în Turcia, președintele fundației Lumina
Sursa foto: sursă foto: Lumina Educational Institutions
24 Dec 2019   •   15:26

Fatih Gursoy a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti şi lăsat ulterior în libertate, urmând să se prezinte la Curtea de Apel Bucureşti în vederea judecării cererii statului turc.

"Preşedintele Şcolilor Lumina, în vârstă de 50 de ani, se află în România din 2011 şi are acte de şedere pe termen lung, valabile până în 2022. În cursul zilei de astăzi, Fatih Gursoy urmează să fie dus la Curtea de Apel unde se va judeca mandatul de extrădare", se arată în comunicat.

O profesoară de engleză de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, Zeynep Buşra Şen, a fost, de asemenea, ridicată de acasă, pe 18 decembrie, în baza unui mandat de extrădare, care a fost respins ulterior de Curtea de Apel, se aminteşte în comunicat.

"Este încă un abuz al autorităţilor turce care continuă să îi vâneze peste tot în lume pe opozanţii regimului dictatorial al lui Erdogan. (...) Lumina Instituţii de Învăţământ respinge cu fermitate atitudinea autorităţilor de la Ankara care au început o adevărată vânătoare a reprezentanţilor Şcolilor Lumina, a căror activitate este legată doar de activitatea educaţională. Ne exprimăm, de asemenea, toată încrederea în instituţiile statului român care respectă drepturile şi libertăţile cetăţenilor", se susţine în comunicatul Şcolilor Lumina.

Preşedintele fundației Lumina, ridicat de poliţişti după cererea de extrădare a TurciePreședintele fundației Lumina, ridicat de poliţişti după cererea de extrădare a Turciei

×
Subiecte în articol: Curtea de Apel Fatih Gursoy
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close