Antena 3 CNN Actualitate Instanţa: Antonie Solomon poate reveni primar al Craiovei, după ce a fost arestat pentru corupţie

Instanţa: Antonie Solomon poate reveni primar al Craiovei, după ce a fost arestat pentru corupţie

Instanţa: Antonie Solomon poate reveni primar al Craiovei, după ce a fost arestat pentru corupţie
Sursa foto: Foto: sinsdesign.wordpress.com
21 Iul 2011   •   16:06

Antonie Solomon îşi va putea relua funcţia de primar al Craiovei. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Galaţi şi este definitivă.

Antonie Solomon a fost suspendat din funcţia de primar în martie 2010, după ce a fost arestat pentru fapte de corupţie.

Recent, Tribunalul Galaţi a judecat o cerere a avocaţilor lui Solomon de înlocuire a interdicţiei de a părăsi localitatea cu cea de a părăsi ţara, potrivit Mediafax. Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis cererea avocaţilor.

În plus, în noua decizie a Tribunalului Galaţi, care a acceptat înlocuirea interdicţiei, nu mai apare şi interdicţia ca Solomon să îşi exercite funcţia de primar.

Procurorii DNA au atacat cu recurs decizia, recursul fiind judecat joi la Curtea de Apel Galaţi. Cum magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins recursul procurorilor, Solomon îşi va putea exercita funcţia de primar, a declarat Irina Boldea, reprezentanul Departamentului de comunicare al Curţii de Apel Galaţi.

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv pe 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. El a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar pe 7 iulie 2010 a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Pe 10 martie 2010, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, prin ordin al prefectului de Dolj.

Solomon este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro mită de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti, pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a fost eliberat din arest pe 8 septembrie 2010.

×
Subiecte în articol: antonie solomon primar Craiova arest coruptie
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close