Antena 3 CNN Actualitate Instanţa supremă a amânat pentru 20 martie judecarea ultimului termen în dosarul "Zambaccian"

Instanţa supremă a amânat pentru 20 martie judecarea ultimului termen în dosarul "Zambaccian"

Instanţa supremă a amânat pentru 20 martie judecarea ultimului termen în dosarul "Zambaccian"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Mar 2012   •   22:30

Instanţa supremă a amânat , vineri, pentru 20 martie judecarea ultimului termen în dosarul "Zambaccian", în care fostul premier Adrian Năstase, soţia sa, Daniela Năstase, şi fostul şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii Irina Paula Jianu sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Decizia a fost luată pentru că unul dintre magistraţii din completul care judecă acest caz este internat în spital. Procurorii DNA susţin că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de prim-ministru, Adrian Năstase ar fi primit foloase necuvenite în valoare de  630.000 de euro.

Adrian Năstase a arătat în declaraţia dată în faţa instanţei la termenul din 27 februarie că nu l-a şantajat niciodată pe fostul consul Ioan Păun şi că nu i-a dat niciodată bani pentru a-i aduce mai multe bunuri din China.

La rândul ei, Daniela Năstase a spus că la un moment dat i-a dat două tranşe de bani lui Ioan Păun, de 15 şi, respectiv, 20.000 de dolari, bani cu care fostul consul trebuia să achiziţioneze plante chinezeşti din care să fie făcut medicamentul pentru mama sa, precum şi să plătească doctori specializaţi în boala mamei sale.

Irina Paula Jianu a arătat, în faţa instanţei, că nu a intervenit niciodată pentru Adrian sau Daniela Năstase, că nu a dat niciodată mită şi că a fost de două ori cu soţia fostului premier în China, în ambele situaţii cumpărând numeroase "suveniruri" şi nu "bunuri".

Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată, în 5 mai 2010, pe fostul premier PSD Adrian Năstase, pentru luare de mită şi şantaj, pe soţia acestuia, Daniela Năstase, pentru complicitate la luare de mită şi şantaj, şi pe fostul inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii Irina Paula Jianu, pentru dare de mită şi spălare bani.


  

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase premier
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close