Antena 3 CNN Actualitate Instanţa supremă va dezbate, luni, cererea lui Cătălin Voicu de eliberare provizorie (VIDEO)

Instanţa supremă va dezbate, luni, cererea lui Cătălin Voicu de eliberare provizorie (VIDEO)

Instanţa supremă va dezbate, luni, cererea lui Cătălin Voicu de eliberare provizorie (VIDEO)
Sursa foto: voicu
11 Apr 2010   •   17:17

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie vor dezbate luni cererea senatorului Cătălin Voicu de eliberare sub control judiciar. Tot mâine, vor fi urma şi recursurile in cazurile Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic. Un al parlamentar implicat în acest scandal, social-democratul Alexandru Mazăre, a declarat că se aşteaptă să fie şi el reţinut în dosarul care-l are în prim-plan pe Cătălin Voicu.

Procesul la finalul căruia Cătălin Voicu va afla dacă va fi eliberat sub control judiciar va începe la ora 8.30. Dezbaterile în acest caz ar fi trebuit să aibă loc vineri, însă au fost amânate, fiindcă avocatul lui Voicu nu s-a putut prezenta la şedinţă.

Un alt nume de care se leagă acest scandal este cel al senatorului PSD Alexandru Mazăre. Acesta susţine în continuare că este nevinovat şi că nu a făcut trafic de influenţă în favoarea lui Cătălin Voicu.

El a declarat că există multe pasaje din stenogramele dată publicităţii, despre care nu s-a vorbit până acum.

Mazăre a declarat că discuţiile pe care le-a avut cu Voicu la un restaurant din Capitală s-au referit şi la traficul de parlamentari.

În luna februarie, Alexandru Mazăre a fost pus sub învinuire de DNA în dosarul în care Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, Mazăre îi promitea lui Voicu sprijin pentru a deveni ministru de Interne, dacă îl ajuta pe fratele său, primarul Constanţei, într-un dosar în care acesta contesta o soluţie de neîncepere a urmăririi penale.

Senatorul Cătălin Voicu, arestat în 30 martie pentru fapte de corupţie, solicită Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) eliberarea provizorie sub control judiciar.

În acest dosar, au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, în noaptea de vineri spre sâmbătă, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu. Aceştia sunt încarceraţi la Direcţia de Cercetări Penale, unde este şi Cătălin Voicu.



Antena3.ro



×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close