Antena 3 CNN Actualitate Instituţii ale statului, amendate pentru încălcarea legilor

Instituţii ale statului, amendate pentru încălcarea legilor

Instituţii ale statului, amendate pentru încălcarea legilor
12 Apr 2016   •   20:44

43 de instituţii ale statului au fost amendate de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice doar în primele trei luni ale anului. Motivul? Nu au respectat legea atunci când au cumpărat bunuri sau servicii. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte de 1,6 milioane de lei. Greşelile sunt dese, spun oficialii ANAP, şi încep cu documentaţia de atribuire. Doar 1 din 4 caiete de sarcini este corect întocmit de prima dată, anunţă Digi24.

Cea mai mare amendă a primit-o primăria din Tecuci: 200.000 de lei, deoarece a estimat greşit costurile lucrărilor de amenajare şi întreţinere a parcului din localitate, dar şi iluminarea de sărbători a oraşului. Iar aceste greşeli s-au repetat doi ani la rând. Administraţia Naţionala Apele Române şi Primăria Capitalei au fost şi ele sancţionate cu câte 160.000 de lei. Municipalitatea a fost amendată deoarece a atribuit, în 2014, nejustificat, în procedură de urgenţă, un contract de salubrizare şi deszăpezire a Sectorului 5.

Anul trecut, ANAP a dat amenzi instituţiilor statului în valoare de peste 6,5 milioane de lei. Greşelile în procedurile de achiziţie publică sunt frecvente, spun reprezentanţii ANAP.

×
Subiecte în articol: amenda lege
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close