Antena 3 CNN Actualitate Anunţul aşteptat de toţi românii despre Polidin, de la Institutul "Cantacuzino". Noile forme de administrare, atractive pentru copii şi bătrâni

Anunţul aşteptat de toţi românii despre Polidin, de la Institutul "Cantacuzino". Noile forme de administrare, atractive pentru copii şi bătrâni

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a anunţat, sâmbătă dimineața, că se va relua producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, care a depășit etapa de laborator.

Anunţul aşteptat de toţi românii despre Polidin, de la Institutul "Cantacuzino". Noile forme de administrare, atractive pentru copii şi bătrâni
Sursa foto: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    21 Aug 2021   •   10:08

"Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie) care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se află în desfășurare un proiect de cercetare-dezvoltare prin care se dorește dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestui produs pe piața de suplimente alimentare.

În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate).

Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici).

Toate activitățile s-au desfășurat în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din Institut în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apărării Naționale. Vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă", au transmis sâmbătă, reprezentanţii Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, pe pagina de Facebook.

Polidin Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a...

Posted by Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” on Friday, 20 August 2021

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close