Antena 3 CNN Actualitate Situaţie incredibilă la Institutul de Urologie din Cluj-Napoca. Pacienţii sunt internaţi în podul care nu are autorizaţie de securitate la incendiu

Situaţie incredibilă la Institutul de Urologie din Cluj-Napoca. Pacienţii sunt internaţi în podul care nu are autorizaţie de securitate la incendiu

În România anului 2021, zeci de pacienţi în aşteptarea operaţiei sunt internaţi într-un pod.

Situaţie incredibilă la Institutul de Urologie din Cluj-Napoca. Pacienţii sunt internaţi în podul care nu are autorizaţie de securitate la incendiu
de Bianca Timșa    |    01 Feb 2021   •   09:10

Această situaţie stupefiantă se regăseşte la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

În podul clădirii se află 65 de paturi în care sunt spitalizați pacienţii în aşteptarea intervenţiei chirurgicale. Acest pod apare în acte ca spaţiu neamenajat, fără autorizaţie de construcţie şi de securitate la incendiu.

Situaţia datează din anul 2000 şi s-a cronicizat. Blocul oprator şi secţia ATI cu 10 paturi se află la etajul 3, în zona "legală" a instituţiei.

Un dezastru oricând posibil: podul cu pacienţi nu are autorizaţie de securitate la incendiu

Cazul de la Institutul de Urologie din Cluj-Napoca a fost sesizat şi de parlamentarul Emanuel Ungureanu. Într-o postare pe Facebook, acesta a arătat că Institutul a fost verificat de ISU care a descoperit probleme iar podul în care s-au făcut amenajări medicale nu are, în continuare, autorizație de construcție.

În plus, căile de evacuare sunt puține și neconforme iar în cazul unui incendiu personalul nu ar avea pe unde să evacueze pacienții rapid.

Podul sub care sunt internaţi pacienţii are structură din lem care se deteriorează iar apa se infiltrează şi produce igrasia vizibilă în imaginile postate de parlamentarul USR. În aceste condiţii, care pot genera oricând un dezastru, soluţia ar fi construcţia unui nou spital, spun responsabilii instituţiei.

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close