Antena 3 CNN Actualitate Institutul Levantului, replică pentru Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește! Apel la toate instanțele

Institutul Levantului, replică pentru Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește! Apel la toate instanțele

Clădirea Institutului Levant este la fel de improprie pentru o școală, la fel cum este cabinetul de europarlamentar deschis de Clotilde Armand pe Calea Victoriei, este replica celor de la institut, după ce primarul sectorului 1 a spus că vrea să le ia clădirea și să o transforme în școală.

Institutul Levantului, replică pentru Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește! Apel la toate instanțele
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    02 Mar 2021   •   09:25

Imediat după propunerea edilului de la sectorul 1, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului au reacţionat şi au spus că primarul "nu știe ce vorbește" și amenință că vor apela la toate instanțele administrative, civile și penale pentru a obține condamnarea celor vinovați de "minciunile" aduse în spațiul public.

"A avut această revelație trecând pe lângă Arcul de Triumf. Oare? Dacă ar fi trecut cu adevărat pe acolo și s-ar fi uitat cu atenție, ar fi putut constata că sediul Institutului Levant nu este la câțiva metri de Arcul Triumf, cum afirmă, și că este impropriu pentru o școală. 

Seria diversiunilor la adresa Institutului Levant, lansată de scriitorul Gabriel Liiceanu și fostul senator USR Vlad Alexandrescu, continuată de deputatul USR Iulian Bulai, este preluată acum de primarul USR al sectorului 1. 

Institutul Levant: Armand adaugă la colecția de aberații și minciuni, demagogie de cea mai joasă speță

Clotilde Armand adaugă la colecția de aberații și minciuni la adresa Institutului Levant și demagogia de cea mai joasă speță. Insinuează că nimeni nu știe ce face Institutul Levant", spun cei de la institut, într-un comunicat de presă.

Ei precizează că era foarte simplu pentru primarul Clotilde Armand să afle cu ce se ocupă cei de la institut, doar căutând informaţii pe site.

"A persevera în a prezenta Institutul Levant drept o sinecură poate fi interpretat drept analfabetism funcțional, dar, cu siguranță, dovedește lipsă de profesionalism și rea-credință. 

Institutul Levant vrea să o dea în judecată pe Clotilde Armand

Conferințele organizate, programele și proiectele lansate, cu participarea unor personalități prestigioase ale lumii academice internaționale, aparițiile editoriale arată cu prisosință că angajații Institutului Levant nu primesc bani fără să facă nimic. Dimpotrivă, aduc prestigiu și respect României", spun reprezentanții Institutului Levantului.

Reprezentanții Institutului o acuză pe Clotilde Armand și în privința afirmațiilor cum că "instituția plătește salarii anuale de peste 500.000 de euro".

"Este o minciună. Dacă ar fi căutat adevărul, ar fi aflat că un consilier expert gradul II are un venit lunar între 2.746 lei – 3.028 lei net, iar un consilier expert gradul I are un venit lunar de 3.464 lei net. 

Institutul Levant, replică pentru Armand: Sediul somptuos de europarlamentar, n-ar fi bun pentru o școală?

Salariul unui cercetător științific I (echivalentul unui profesor universitar) este 5.132 lei net, al unui cercetător științific II (echivalentul unui conferențiar) - 4.177 lei net, iar al unui cercetător științific III: 3.117 lei net", susţin cei de la Institutului Levantului.

Pentru toate acestea, cei de la institut spun că o pot da în judecată pe Clotilde Armand şi o întreabă dacă nu ar fi potrivit pentru școală sediul ei de europarlamentar.

"O întrebare pentru doamna primar. Treceam toamna trecută într-o duminică seară pe Calea Victoriei și am văzut un sediu somptuos pe care scria: Clotilde Armand – europarlamentar. Ce ziceți, n-ar fi bun pentru o școală? Nu-l preluați și pe acela?".

Clotilde Armand a pus ochii pe Institutul Levantului. Motivul pentru care edilul vrea să desfiinţeze instituţia

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a pus ochii pe Institutul Levantului condus de fostul preşedinte Emil Constantinescu, cel care este acum preşedintele Consiliului Stiinţific. 

Clotilde Armand a anunţat pe Facebook că doreşte să transforme sediul instituţiei de cultură în şcoală. 

Edilul vrea ca Primăria sectorului 1 să preia clădirea şi să o transforme în şcoală, pentru că în unele unităţi de învăţământ elevii sunt nevoiţi să înveţe în trei schimburi.

Clotilde Armand susține că, de exemplu, în clădre ar putea funcționa Școala Pia Brătianu nr. 2., unde elevii învață în trei schimburi.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close