Antena 3 CNN Actualitate Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş transmite condoleanţe familiilor victimelor

Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş transmite condoleanţe familiilor victimelor

Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor victimelor din incendiul produs vineri dimineaţă. Echipa INBI a subliniat că va sprijni orice anchetă, fiind dedicată în primul rând sănătăţii pacienţilor.

Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş transmite condoleanţe familiilor victimelor
de Claudia Popovici    |    29 Ian 2021   •   18:40

Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş a precizat că spitalul avea toate autorizaţiile necesare la zi.

"Echipa Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr. Matei Balș" transmite condoleanțe familiilor victimelor accidentului din dimineața zilei de 29 ianuarie, soldat din păcate cu 5 decese dintr-un total de 101 pacienți spitalizați îngrijiți de 20 cadre medicale pe timpul nopții, inclusiv medicul șef de gardă.

Toți pacienții au fost evacuați și transportați în siguranță către alte unități sanitare, precum și la nivelul celorlalte secții din incinta institutului", se arată în comunicatul transmis de echipa INBI 

Echipa Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr. Matei Balș" va sprijini ancheta în curs și lămurirea aspectelor

"În urma intervenției prompte a colegilor din liniile de gardă și a mobilizării autorităților de urgență, au fost prevenite alte victime, astfel încât toți ceilalți pacienți sunt în siguranță.

Echipa Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr. Matei Balș" va sprijini ancheta în curs și lămurirea aspectelor, care ar fi putut duce la accidentul din această dimineață, cu atât mai mult cu cât autorizațiile și avizele sunt la zi.

Fiind în plină pandemie, sănatatea și siguranța pacienților vor fi în continuare prioritatea noastră", se mai arată în comunicatul transmis de echipa INBI.

Toate cele cinci persoane decedate în incendiul declanşat vineri dimineaţă la Institutul "Matei Balş" sunt pacienţi din Capitală, transmite Antena 3

Este vorba despre 3 bărbaţi şi 2 femei., cu vârste cuprinse între 50 şi 70 de ani. Corpurile acestora au fost transportate la Institutul Medico-Legal în vederea efectuării necropsiilor.

Reamintim, în urma incendiului, a cărui cauză nu a fost încă stabilită oficial, au fost găsite iniţial trei persoane carbonizate.

O a patra persoană scosă din flăcări a decedat, deși s-a încercat resuscitarea acesteia. Este vorba de o femeie de 80 de ani, transferată la Spitalul Floreasca după ce a suferit arsuri.

Ulterior, a fost găsit încă un cadavru ars într-o toaletă a corpului de clădire unde a izbucnit focul. Focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe, conectaţi la instalaţia de oxigen.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close