Antena 3 CNN Actualitate Insula de pe lacul Morii, transformată într-un parc modern. Ciprian Ciucu: "Nu va rămâne un proiect. Efectiv îl facem!"

Insula de pe lacul Morii, transformată într-un parc modern. Ciprian Ciucu: "Nu va rămâne un proiect. Efectiv îl facem!"

Capitala României este oraşul european cu cea mai mică suprafaţă de spaţii verzi pe cap de locuitor. Bucureştiul are o suprafaţă de numai 7 metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor, în timp ce Sofia are 14 metri pătraţi, iar Budapesta 16. Există însă promisiuni că vom avea curând un parc nou în Sectorul 6. Primarul Ciprian Ciucu a dat oficial startul concursului de idei pentru insula de pe Lacul Morii.

Insula de pe lacul Morii, transformată într-un parc modern. Ciprian Ciucu: "Nu va rămâne un proiect. Efectiv îl facem!"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Aug 2022   •   11:19

După zece ani de idei şi promisiuni, insula de pe lacul Morii ar putea deveni în scurt timp cel mai vizitat obiectiv turistic din Bucureşti.

"Vă garantez că acesta va deveni unul dintre principalele puncte de atracţie din Bucureşti. Nu e încă un studiu care rămâne pe undeva, ci efectiv îl facem", a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Investiţia totală ajunge la 20 de milioane de euro. Banii ar putea proveni atât din bugetul local cât şi din alte linii de finanţare externe.

Proiectul este unul complex ce vizează reamenajarea spaţiului cu terenuri de sport, zone culturale sau zone dedicate sporturilor nautice.

"Este un concurs internaţional, avem un juriu internaţional. Echipele care vor participa vor trebui să fie echipe mixte formate din arhitecţi, peisagişti, urbanişti şi designeri pentru că spaţiul public european este un spaţiu foarte complex", a explicat Emil Ivănescu - Ordinul Arhitecţilor din România.

În acest moment, primarul susţine că startul lucrărilor va fi dat în cel mai scurt timp după alegerea câştigătorului.

"În 2024, dacă avem începută sau poate chiar finalizată o etapă din aceste şase zone, eu sunt mulţumit pentru că după aceea, în maxim un an, cel târziu în 2025, va fi totul gata", a mai precizat primarul Ciprian Ciucu.

Parcul Lacul Morii va fi unul liniar, cu o suprafață de 16,6 hectare, care va porni din zona barajului Ciurel și a Parcului Crângași, va continua spre zona de nord, va include insula și va ajunge până la Chiajna, în zona adiacentă digului, dar și zona sudică.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close