Antena 3 CNN Actualitate Insula Şimian, o paragină cu potenţial turistic. Vezi cum poate România să piardă zeci de milioane de euro

Insula Şimian, o paragină cu potenţial turistic. Vezi cum poate România să piardă zeci de milioane de euro

Insula Şimian, o paragină cu potenţial turistic. Vezi cum poate România să piardă zeci de milioane de euro
Sursa foto: Foto: drobetaturnuseverin.net
28 Noi 2011   •   07:30

România poate pierde zeci de milioane de euro dacă nu duce până la capăt proiectul pentru amenajarea insulei Şimian de la intrarea Dunării în ţară.  Este vorba de bani europeni care ar fi trebuit să transforme insula într-un centru de agrement internaţional. În timp ce autorităţile locale se ceartă pe acest proiect, insula Şimian rămâne o paragină cu potenţial turistic.

Aproape 20 de hectare din terenul care  urma să devină portul turistic al insulei Şimian au fost înstrăinate de primăria din localitate. Autorităţile judeţene acuză că din această cauză, proiectul de pe Dunăre nu poate începe.

Nici foştii proprietari ai terenului de pe insula Şimian nu sunt mulţumiţi de deciziile primăriei locale. Oamenii se plâng că nu au mai fost despăgubiţi pentru terenurile pe care le-au pierdut la construcţia Barajului Porţile de Fier unu.

Interesul pentru terenul de la malul Dunării este foarte mare. Toată lumea ştie de potenţialul turistic al zonei şi despre posibilitatea unor exproprieri foarte avantajoase pentru realizarea proiectul european. Primarul comunei Şimian spune însă că toate împroprietăririle făcute de el sunt legale.

Investitorii nu vin însă dacă situaţia terenurilor şi a infrastructurii nu este clară. Zona e deocamdată o pârloagă, deşi au fost aduse deja vestigiile arheologice de la fosta insulă Adah Kale.

Mehedinţiul ar fi trebuit să se mândrească în câţiva ani cu unul din cele mai frumoase puncte de atractie turistică ale ţării. Insula Şimian urma să devină într-un centru multinaţional, cu hoteluri, cinematografe, restaurante, spaţii pentru camping şi piaţă de spectacole.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close