Antena 3 CNN Actualitate Insulele Canare şi Tenerife, devastate de ploile torenţiale

Insulele Canare şi Tenerife, devastate de ploile torenţiale

Insulele Canare şi Tenerife, devastate de ploile torenţiale
Sursa foto: inundatii
18 Noi 2009   •   21:16

Ploile torenţiale au făcut ravagii în câteva zone din Insulele Canare. Probleme au fost şi în Tenerife, unde alunecările de teren au distrus mai multe locuinţe şi au blocat câteva drumuri. Autorităţile spun că se confruntă cu cele mai abundente precipitaţii din ultimii 40 de ani.

În nordul insulei Tenerife, autorităţile au mobilizat toate forţele disponibile, inclusiv armata pentru a-i evacua pe cei ale căror case sunt ameninţate. Mai multe diguri au fost construite pentru a devia cursul câtorva râuri.

În unele regiuni, precipitaţiile abundente au atins şi 115 litri pe metru pătrat. Zeci de oameni au fost evacuaţi din calea apelor, iar câteva şcoli au fost închise.

Cele mai afectate oraşe au fost Realejos, Puerto de la Cruz şi La Orotava. Din cauza alunecărilor de teren mai multe drumuri au fost blocate. Oamenii s-au văzut nevoiţi să îşi abandoneze maşinile care au fost luate de curenţii puternici. În Tenerife, mai multe zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri.

Autorităţile spun că se confruntă cu cele mai severe inundaţii din ultimii 40 de ani. Meteorologii au anunţat cod galben de precipitaţii în următoarele zile pentru Tenerife şi Gran Canaria.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ploi insule
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close