Antena 3 CNN Actualitate Întâlnire de urgență între Tudorel Tudorel și premierul Dăncilă

Întâlnire de urgență între Tudorel Tudorel și premierul Dăncilă

Întâlnire de urgență între Tudorel Tudorel și premierul Dăncilă
01 Mar 2019   •   10:16

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va merge la Guvern să vorbeasă cu premierul Viorica Dăncilă să vorbească despre modificările care vor fi aduse Ordonanței 7. 

Tudorel Toader a declarat joi seara la Antena 3 că va merge mai departe cu această ordonanță, în ciuda acelor proteste anunțate de magistrați în țară, și că se lucrează deja la anumite modificări. 

"La Ministerul Justiției a fost elaborat proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG 7/2019. Proiectul este elaborat în sensul celor discutate de premier cu preşedintele CSM, AMR, UNJR, Asociaţia Procurorilor din România, IJ şi Secţia specială de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Modificările fac referire la (...) abrogarea art. 54 - care prevede faptul că judecătorii, alături de procurori, pot deveni procurori de rang înalt şi faptul că avizul consultativ pentru procurorii de rang înalt nu mai e dat de Secţia de procurori, ci de plenul CSM - se revine la prevederea anterioară, că doar procurorii pot deveni procurori de rang înalt, iar avizul consultativ este dat de Secţia de procurori a CSM", a explicat Toader într-un interviu la Antena 3.

El a precizat că prin noul proiect se va rezolva şi problema diferenţelor salariale şi pierderilor salariale pentru IT-iştii din sistemul judiciar.

Totodată, potrivit ministrului, se elimină două corelări legislative privind competenţele Inspecţiei Judiciare, referitor la cei care nu mai au dreptul de declanşare a procedurii disciplinare.

Proiectul va fi trimis ulterior la CSM, pentru consultare şi emiterea avizului consultativ, a mai spus Toader.

 

×
Subiecte în articol: tudorel toader premierul dancila
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close