Antena 3 CNN Actualitate Întâlnire nobilă: Prinţul Charles şi Principesa Margareta au discutat despre problemele României

Întâlnire nobilă: Prinţul Charles şi Principesa Margareta au discutat despre problemele României

Întâlnire nobilă: Prinţul Charles şi Principesa Margareta au discutat despre problemele României
Sursa foto: printul Charles
08 Mai 2009   •   18:48

Prinţul Charles a discutat, joi seară, cu Principesa Margareta şi cu o delegaţie de oameni de afaceri români despre ceea ce Prinţul de Wales consideră a fi teme vitale pentru România: reducerea poluării şi implicarea marilor corporaţii în bunăstarea comunităţilor locale.

Prinţul a promis şi ajutor, prin fundaţiile sale caritabile, pentru a rezolva aceste probleme.

Prinţul Charles, Principesa Margareta, ambasadorul României la Londra, oamenii de afaceri români şi reprezentanţii ONG-urilor vor ca marile companii din ţara noastră să renunţe la o parte din venituri pentru a ajuta comunităţile locale şi să facă mai mult pentru reducerea poluării.

"Aşa cum spunea principele Charles, avem 100 de luni până când încălzirea planetei nu mai poate fi oprită. 100. Este foarte-foarte gravă situaţia şi fiecare dintre noi trebuie să luptăm pentru viitorul planetei", a declarat principesa Margareta.

Moştenitorul tronului britanic a susţinut că, în ţara sa, este firesc ca multinaţionalele, care domină piaţa, să investească în proiecte sociale în comunităţile de unde îşi iau banii. Lucrurile încep să intre în normalitate şi în ţara noastră.

Prinţul Charles şi-a oferit ajutorul oamenilor de afaceri şi liderilor ONG români, prin experienţa propriilor fundaţii. Charles este preşedintele a peste 20 de fundaţii caritabile, specializate în promovarea artelor, a afacerilor, a sănătăţii şi a ecologiei, organizaţii cu un buget total anual de 119 lire sterline.

Moştenitorul tronului britanic s-a întâlnit cu delegaţia română la Clarence House, reşedinţa sa oficială.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close