Antena 3 CNN Actualitate Întâlnire de urgență la Ministerul Energiei. Oficialii discută pe tema alimentării cu apă caldă în București

Întâlnire de urgență la Ministerul Energiei. Oficialii discută pe tema alimentării cu apă caldă în București

Întâlnire de urgență la Ministerul Energiei. Oficialii discută pe tema alimentării cu apă caldă în București
27 Sep 2016   •   09:37

Reprezentanţii Ministerului Energiei, cei ai Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) şi ai Romgaz s-au reunit de urgenţă în această dimineaţă la sediul ministerului, pentru a rezolva problema alimentării cu apă caldă a Capitalei, au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

Aceasta după ce, luni seară, Romgaz a anunţat, într-un comunicat de presă, că opreşte livrările de gaze către ELCEN din cauza datoriilor.

La rândul său, ELCEN va fi nevoit să oprească alimentarea cu agent termic în Capitală începând de marţi, dacă Romgaz nu va mai furniza gaze către producătorul de energie termică, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul ELCEN.

"Noi (ELCEN - n.r.) nu avem cu ce plăti gazele de la Romgaz, nu mai avem bani. Dacă Romgaz întrerupe livrarea de gaze, nu vom mai avea cu ce să producem căldură şi apă caldă", au spus sursele menţionate.

Potrivit comunicatului Romgaz, în cazul intrării ELCEN în insolvenţă, Romgaz va înscrie creanţele la masa credală, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei. Datoria actuală a ELCEN către Romgaz se ridică la 319 milioane de lei.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close