Antena 3 CNN Actualitate Întâlnirea dintre MRU şi Laszlo Borbely pe tema dosarului ministrului Mediului, amânată pentru joi

Întâlnirea dintre MRU şi Laszlo Borbely pe tema dosarului ministrului Mediului, amânată pentru joi

Întâlnirea dintre MRU şi Laszlo Borbely pe tema dosarului ministrului Mediului, amânată pentru joi
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    04 Apr 2012   •   23:00

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu şi ministrul Mediului, Laszlo Borbely, nu s-au mai putut întâlni, miercuri, la Palatul Victoria, în condiţiile în care ministrul se afla la Cluj-Napoca de unde a plecat la o oră târzie, informează Agerpres.

Potrivit unor surse guvernamentale, cel mai probabil cei doi se vor întâlni în cursul zilei de joi.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri după-amiază, că a vorbit la telefon cu premierul Ungureanu şi că urmează să se întâlnească cu acesta, dar a subliniat că nu ştie despre ce este vorba în dosarul în care este acuzat.

"Am vorbit cu prim-ministrul şi sigur o să mă întâlnesc azi sau mâine cu dânsul", a spus Borbely.

El s-a arătat surprins de faptul că a trebuit să afle din presă de dosarul său. "Astăzi am aflat din presă că ar fi un dosar în care sunt acuzat. Şi în iulie, tot la Cluj, v-am spus ceea ce vă spun şi astăzi: o să vă spun mai multe detalii atunci când o să am acces la acest dosar şi când voi şti despre ce e vorba", a afirmat Borbely.

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu l-a convocat miercuri seara, la Guvern, pe ministrul Mediului, Laszlo Bobely, pentru o discuţie referitoare la acuzaţiile DNA, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. Potrivit acestuia, premierul a avut miercuri discuţii şi cu vicepremierul Marko Bela, precum şi cu ministrul Culturii, Kelemen Hunor, preşedinte al UDMR, abordând şi aspecte referitoare la situaţia lui Borbely.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului din partea Camerei Deputaţilor, necesar declanşării urmăririi penale faţă de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, deputat UDMR.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Pe 12 iulie 2011, DNA spunea că ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este implicat într-un dosar de trafic de influenţă, în care a fost deja pus sub acuzare consilierul său, Szepessy Szabolcs.

Ministrul Mediului a amintit faptul că, în iulie 2011, a mai existat o "încercare" a DNA în ceea ce-l priveşte, dar instituţia a revenit ulterior cu precizări că nu există niciun fel de urmărire împotriva sa.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close