Antena 3 CNN Actualitate Intârzieri de peste 90 de minute în Gara de Nord, din cauza hoţilor de fier vechi

Intârzieri de peste 90 de minute în Gara de Nord, din cauza hoţilor de fier vechi

Intârzieri de peste 90 de minute în Gara de Nord, din cauza hoţilor de fier vechi
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Noi 2011   •   21:21

O călătorie cu trenul, în România, este o aventură riscantă. Şinele sunt prea vechi şi prost întreţinute, iar hoţii de fier vechi fură tot ce pot.

Marţi, şapte trenuri care urmau să ajungă în Gara de Nord, dinspre Valea Prahovei şi Moldova, au avut întârzieri de peste 90 de minute pentru că părţi din instalaţia de dirijare au fost furate.

În acelaşi timp, în sud-vestul ţării, un marfar a sărit de pe şine şi a blocat circulaţia feroviară.

Călătoria cu trenul pe ruta Severin-Filiaşi, un drum de maximum două ore, s-a transformat în şase ore de aşteptare pentru călători.

Marfarul cu 37 de vagoane a deraiat când ieşea din staţia Valea Albă, din Mehedinţi. Vagonul care a sărit de pe şine era încărcat cu pilitură de fier.  Coincidenţă sau nu, cu câteva luni în urmă, un alt vagon al aceleiaşi firme a deraiat în acelaşi loc.

În celălalt colţ al ţării, pe Valea Prahovei şi spre Moldova alte sute de oameni aşteptau în trenurile oprite de urgenţă. Hoţii de fier au tras frâna în cazul lor.
 
Timp de o oră şi jumătate, instalaţia de dirijare a traficului feroviar nu a funcţionat. Trenurile au ajuns în Gara de Nord din Bucureşti şi cu întârzieri de 90 de minute.

 

×
Subiecte în articol: România CFR gara de nord
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close