Antena 3 CNN Actualitate Întârzieri la trenuri și curse anulate în România, după ce un marfar a deraiat pe calea ferată din Ungaria! Anunțul CFR pentru călători

Întârzieri la trenuri și curse anulate în România, după ce un marfar a deraiat pe calea ferată din Ungaria! Anunțul CFR pentru călători

CFR Călători anunță că, luni, două trenuri internaționale au fost anulate după ce un tren de marfă a deraiat pe calea ferată din Ungaria. Alte trenuri au avut întârzieri chiar și de 10 ore.

Întârzieri la trenuri și curse anulate în România, după ce un marfar a deraiat pe calea ferată din Ungaria! Anunțul CFR pentru călători
Sursa foto: Agerpres
de Mia Lungu    |    10 Iul 2023   •   14:58

Din cauza deraierii duminică, 9 iulie, a unui tren de marfă pe calea ferată din Ungaria, circulația trenurilor pe linia Békéscsaba dintre Tiszatenyő și Mezőtúr este închisă temporar, iar pe linia Budapesta-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza trenurile circulă cu întârzieri, anunță CFR Călători.

În acest context, trenurile internaționale IR 473 Budapesta – Arad – Sibiu – București Nord și IR 347 Viena – Budapesta – Sighișoara – București Nord au fost anulate, luni, pe distanța Arad-București Nord, urmând a se forma un tren suplimentar de la Arad la București Nord. În stația Arad, CFR Călători oferă apă și produse preambalate pasagerilor.

"Menționăm că pasagerii care au bilete în trafic intern, la cele 2 trenuri anulate, au fost îndrumați la alte trenuri, astfel: cei cu destinația Arad – Simeria – Brașov, cu trenurile IC 522/ IR 532, iar cei cu destinația Sibiu – Brașov – București Nord, cu trenuri regio până la Brașov și în continuare cu trenuri interregio pe relația Brașov – București Nord", arată compania într-un comunicat.

Citește și: Accident feroviar grav, în Maramureș! O mașină a fost lovită un tren de călători, la Cicârlău

Potrivit acestuia, conform informărilor transmise de MAV-Start – Ungaria, circulația feroviară în zona afectată nu se va relua în cursul zilei de luni. 

"Pe măsură ce vom primi noi informații, vom informa asupra modului în care se va realiza circulația. De asemenea, până la restabilirea circulației feroviare din Ungaria, în condiții normale, trenurile internaționale spre/dinspre Budapesta vor înregistra întârzieri, cu posibilitatea ca anumite trenuri să circule pe rute deviate atât în Ungaria, cât și în România", a mai transmis CFR Călători.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (pentru distanța neefectuată).

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close