Antena 3 CNN Actualitate Inteligența artificială ar putea fi utilizată în România. A început etapa de consultare publică

Inteligența artificială ar putea fi utilizată în România. A început etapa de consultare publică

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au început miercuri prima etapă de consultare publică cu privire la utilizarea inteligenței artificiale în România.

Inteligența artificială ar putea fi utilizată în România. A început etapa de consultare publică
Sursa foto: Getty Images
14 Iul 2021   •   17:50

Prima etapă în configurarea cadrului național pentru implementarea și utilizarea noilor tehnologii a început miercuri, prin procesul de consultare publică.

Chestionarul de consultare, privind dezvoltarea inteligenței artificiale în România, va fi disponibil pe site-ul instituției, în perioada 14 iulie - 14 septembrie

„Inteligenţa Artificială are capacitatea de a revoluţiona activitatea administraţiei publice. Datorită AI, vom putea beneficia de servicii publice mai bune, de sisteme de transport mai sigure, de produse şi servicii personalizate, mai ieftine şi mai durabile.

De asemenea, AI va duce la apariţia unor noi profesii, pe măsură ce industriile bazate pe aceste tehnologii se dezvoltă. Obiectivul nostru concret este asigurarea unor servicii digitale de calitate pentru cetăţeni şi companii.

Avem nevoie de o cooperare solidă cu toţi stakeholderii, pentru că transformarea digitală a sectorului public se realizează cu aceleaşi tehnologii din mediul de business.

Strategia naţională în AI trebuie să fie asumată de toţi actorii relevanţi din domeniu şi să reflecte pe deplin perspectivele şi nevoile de dezvoltare, sens în care lansăm astăzi prima etapă a consultării publice”, menționează președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Octavian Oprea.

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), alături de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) invită toate parțile interesate să contribuie cu experiențe relevante și informații actualizate despre utilizarea AI în România.

”Inteligența artificială este considerată o tehnologie determinantă a viitorului, însă impactul său asupra vieții fiecăruia dintre noi este deja vizibil.

Creșterea puterii de calcul, generarea și procesarea unor cantități enorme de date, precum și dezvoltarea unor noi algoritmi continuă să producă progrese majore în domeniul AI, făcând din această tehnologie un element central al transformării digitale a societății și, în același timp, o prioritate pentru politicile guvernamentale”, conform comunicatului emis de ADR

×
Subiecte în articol: inteligenta artificială România
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close