Antena 3 Actualitate Interceptarea care durează de 151 de ANI! Serviciile secrete de la noi sfidează TIMPUL şi RAŢIUNEA

Interceptarea care durează de 151 de ANI! Serviciile secrete de la noi sfidează TIMPUL şi RAŢIUNEA

de O.P.    |    24 Feb 2012   •   06:02
Interceptarea care durează de 151 de ANI! Serviciile secrete de la noi sfidează TIMPUL şi RAŢIUNEA Foto: lilick-auftakt.blogspot.com

Descoperire uluitoare în dosarul fraudării examenelor de la Institutul Naţional al Magistraturii. În timpul procesului, magistraţii şi avocaţii au constatat că principala probă, o interceptare ambientală durează... 151 de ani. Aceasta a fost realizată în biroul fostului procuror Eugen Cojocaru, inculpat în dosar şi sfidează timpul şi legile raţiunii. Până în acest moment DNA nu a comentat situaţia.

Dosarul fraudării examenelor de la INM  făcut vâlvă în urmă cu patru ani prin inculparea unui fost procuror general, Gabriela Ghiţă, pentru luare de mită. Alături de aceasta alţi trei procurori, un judecător şi un notar au ajuns în faţa magistraţilor. Cu toţii au fost acuzaţi de DNA că au participat la fraudarea concursului pentru funcţiile de conducere din parchete din toamna lui 2007. Doar că odată trimis în instanţă şi analizat, magistraţii au descoperit că trebuie să aculte o înregistrare record.  

 Ion Cazacu: "Această înregistrare a fost vizionată şi ascultată în şedinţă publică fişierul prezentat de DNA având o durată de aproape 151 de ani, mai exact 79 de milioane de minute. Deci cu evidenţă acel fişier a fost prelucrat şi cineva din neatenţie a făcut acest lucru".

Fiindcă mai multe astfel de înregistrări prezintă anomalii şi trunchieri, magistraţii au trimis probele la un expert. Mai mult, la dosar a fost ataşată o interceptare în care procurorul de caz ameninţă un martor să nu îşi schimbe declaraţia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close