Antena 3 CNN Actualitate Interdicţiile impuse lui Gigi Becali, menţinute de ICCJ

Interdicţiile impuse lui Gigi Becali, menţinute de ICCJ

Interdicţiile impuse lui Gigi Becali, menţinute de ICCJ
26 Oct 2009   •   16:51

Gigi Becali este obligat să se prezinte în faţa Instanţei ori de câte ori este chemat de aceasta, însă nu mai trebuie să se prezinte la Poliţie la solicitarea acesteia. Asta deoarece Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, luni, menţinerea interdicţiilor impuse lui Becali de Tribunalul Bucureşti, transmite Mediafax.

Şi interdicţiile cu privire la portul de armă sau contactarea celor vizaţi de dosarul de anchetă au fost menţinute. Avocatul lui Gigi Becali a solicitat acum o săptămână ridicarea tuturor interdicţiilor impuse de Tribunalul Bucureşti la eliberarea acestuia. Potrivit apărătorului, europarlamentarul nu mai poate influenţa ancheta care s-a încheiat, fiind deja trimis în judecată.

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost deferit justiţiei, pe 16 octombrie, de către procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost arestat timp de două săptămâni pentru sechestrarea celor trei bărbaţi care i-ar fi furat autoturismul Mercedes.

Europarlamentarul Gigi Becali a fost trimis în judecată împreună cu cele cinci gărzi de corp ale sale şi un poliţist. Este vorba despre Gigi Becali, Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi de poliţistul Romulus Dumitrescu. Cei enumeraţi sunt acuzaţi de comiterea a trei infracţiuni de lipsire de libertate.

Poliţistul Romulus Dumitrescu este acuzat şi de favorizarea infractorului, iar Marcel Popa de uz fără drept de armă neletală supusă autorizării. Mai mult, Dumitrescu Romulus nu a luat măsurile care se impuneau prin calitatea sa de poliţist, acordând sprijin celorlalţi inculpaţi în acţiunea lor de sechestrare a părţilor vătămate, se arată în comunicatul de luna trecută al Biroului de presă al Parchetului ICCJ.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close